Skip to content

Fakultet bezbednosti

*** В Е С Т И *** arrow Новости arrow Разно arrow Амбасадор САД на Факултету безбедности
Амбасадор САД на Факултету безбедности

Њ.Е. амбасадор Сједињених Америчких Држава Кајл Р. Скат посетио је 13.12.2017. године Факултет безбедности. Амбасадора Ската дочекали су предсавници сутдената и управе Факултета.

У име студената Факултета безбедности, срдачну добродошлоцу амбасадору Скату пожелела је Јелена Бранковић, председник Студентског прарламента. Након тога, декан Факултета, проф. др Ивица Радовић поздравио је госта и укратко га упознао са историјатом, радом и активностима Факултета и захвалио му се на посети и предавању које ће одржати.

1 2

Амбасадор Скат одржао је предавање студентима Факултета безбедности на тему односа Србије и Сједињених Америчких Држава. У свом предавању осврнуо се на све интензивније и квалитетније односе Србије и САД који су од виталног значаја пре свега за будући развој Србије. Изразио је оптимизам и спремност САД да у свим сегментима помогну Србији на путу уласка у Европску унију, као стратешког интереса Србије.

3 4
Долазак амбасадора Ската изазвао велико интересовање студената који су у великом броју присуствовали предавању, после којег су постављали питања пре свега на теме односа САД и Србије, али и на спољну политику Сједињених Америчких Држава.
5 6

Снимак предавања Њ.Е. амбасадора САД, Кајлa Ската