Skip to content

Fakultet bezbednosti

Разно
Međunarodna naučna konferencija „Zaštita nacionalne kritične infrastrukture: reg. perspektiva"

U prostorijama Privredne komore Beograda u četvrtak, 24. oktobra održana je međunarodna naučna konferencija „Zaštita nacionalne kritične infrastrukture: regionalna perspektiva“ koja je okupila veliki broj stranih i domaćih stručnjaka iz oblasti zaštite kritične infrastrukture.

Konferenciju je otvorio ministar odbrane Republike Srbije, gospodin Nebojša Rodić, a prisutnima se obratili i dr Radomir Milašinović, dekan Fakulteta bezbednosti, dr Jovan Bazić, pomoćnik ministra prosvete, nauke i tehnološkog razvoja, Predrag Marić, pomoćnik ministra unutrašnjih poslova i načelnik Sektora za vanredne situacije MUP, dr Tanja Miščević, šef pregovaračkog tima Republike Srbije sa Evropskom unijom, Milan Janković, predsednik Privredne komore Beograda, dr Denis Čaleta, Institut za korporativnu bezbednost i Dejan Pavlović, direktor Direkcije za korporativnu zaštitu NIS.

Konferenciju su organizovali Fakultet bezbednosti, Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja, Institut za korporativnu bezbednost iz Ljubljane, Privredna komora Beograda i Naftna industrija Srbije.

Detaljan program konferencije kao i spisak tema i učesnika možete pogledati ovde.

Image11
Image15
 Image22  Image33
 Image44  Image55
 Image66  Image77

 
Uspesi naših studenata u streljaštvu

Univerzijada 2013.
- Kazanj, Rusija -

Borislav Mazinjanin, student druge godine osnovnih akademskih studija  osvojio je bronzanu medalju u streljačkoj ekipnoj konkurenciji na 27. letnjoj Univerzijadi u Kazanju (Rusija) u disciplini trostav. Reprezentaciju Srbije su, po broju osvojenih medalja, pretekle jedino Rusija i Kina. Na ovoj sportskoj manifestaciji učestvovalo je preko deset hiljada sportista iz 162 zemlje. Takmičari iz Srbije osvojili su ukupno 9 medalja.

 Image2  Image4

 

Evropsko prvenstvo u streljaštvu
- Osijek, Hrvatska -

Danica Rašeta, student druge godine osnovnih akademskih studija, osvojila je bronzanu medalju na Evropskom prvenstvu u streljaštvu koje je bilo održano u Osijeku. Ona je ovaj visok plasman osvojila u disciplini sport pištolj sa seniorskim timom Srbije. Na ovom takmičenju, održanom u julu ove godine, učestvovalo je blizu 600 sportista iz 37 zemalja.

Image5
 Image1

 

 
Fudan University - izbor u zvanje dr Darka Trifunovića
 
Obeležavanje 38 godina Fakulteta bezbednosti

Na Fakultetu bezbednosti je u petak, 14. juna u svečanoj atmosferi obeležena 38. godišnjica postojanja Fakulteta. Obeležavanju Dana Fakulteta prisustvovali su brojni gosti, među kojima su bili predstavnici kompanije NIS Gazprom Njeft, Univerziteta u Beogradu, Ministarstva odbrane i Ministarstva unutrašnjih poslova. Tom prilikom se prisutnim zvanicama obratio dekan Fakulteta, prof. dr Radomir Milašinović, koji se osvrnuo na nastanak i razvoj Fakulteta i na ulogu nauka bezbednosti u Srbiji u 21. veku. Nakon dekana prisutnima se obratio i direktor Bezbednosno-informativne agencije, gospodin Nebojša Rodić.

U okviru proslave, dekan Fakulteta, prof. dr Radomir Milašinović i zamenik generalnog direktora NIS Gazprom njefta, Dmitrij Fomenko potpisali su Memorandum o saradnji.

Povodom Dana Fakulteta, osam zaposlenih dobilo je nagrade za odbranjene doktorske disertacije. Plaketom Fakulteta bezbednosti nagrađen je Klub studenata Fakulteta bezbednosti za višegodišnji uspešan rad i organizovanje izložbe "Bezbednost se stvara". Nagrađeni su najuspešniji studenti druge, treće, četvrte godine i najuspešniji diplomirani student u školskoj 2011/12. godini. Takođe, prigodnim poklonima nagrađeni su i kapiteni sportskih ekipa za ostvarene uspehe na takmičenjima.

Nakon svečanog dela gosti i domaćini nastavili su druženje na koktelu.

 01 02
 03  04
 05  06

 

 
Zaključen Memorandum o saradnji između NIS i Fakulteta bezbednosti

U okviru proslave 38. godišnjice Fakulteta bezbednost, 14. juna 2013. godine, dekan Fakulteta bezbednosti, Prof. dr Radomir Milašinović i Zamenik generalnog direktora, direktor Funkcije za organizaciona pitanja Naftne industrije Srbije, Dmitrij Fomenko potpisali su Memorandum o saradnji ove dve institucije.
 
FB-NIS1
FB-NIS2
 FB-NIS3  FB-NIS4
 
 
Poseta Istorijskom muzeju Srbije

U petak, 24. maja, studenti Fakulteta bezbednosti obišli su izložbu "Dve dinastije - Karađorđevići i Obrenovići u zbirkama Istorijskog muzeja Srbije" koja je otvorena 12. aprila u godini u kojoj Istorijski muzej Srbije obeležava pola veka svog postojanja. Studente je kroz postavku stručno vodio muzejski savetnik Nebojša Damnjanović koji ih je uz zanimljive informacije o dvema dinastijama upoznao sa preko 400 originalnih predmeta koji su pripadali osnivačima dinastija - Karađorđu i Milošu i njihovim naslednicima. Artefakti ove postavke obuhvataju vredne predmete iz novovekovne istorije - od oružja iz Prvog srpskog ustanka, preko kraljevskih insignija kralja Petra I Karađorđevića, do predmeta koje su pripadnici kraljevskih porodica koristili u svakodnevnom životu. Autor koncepcije izložbe je muzejski savetnik Andrej Vujnović, dok je dizajn postavke osmislila kustoskinja Izabela Martinov Tomović. Posetu izložbi organizovala je dr Vanja Rokvić.

 01 02
 03  04

 

 
Izložba povodom obeležavanja Dana Fakulteta

Povodom predstojećeg Dana Fakulteta, 18. maja, u sali za sednice otvorena je izložba o razvoju Fakulteta koja sadrži mnoštvo zanimljivih informacija i artefakata od osnivanja, 1975. godine kao Odseka za društvene nauke i narodnu odbranu Prirodno-matematičkog fakulteta, pa do danas. Pripremu i realizaciju izložbe sproveo je Klub studenata Fakulteta bezbednosti uz nesebičnu podršku uprave, nastavnika, saradnika i stručnih službi Fakulteta.

izlozba_01
izlozba_02


Izložbu je otvorio dekan Fakulteta, prof. dr Radomir Milašinović, a otvaranju su prisustvovali nastavnici i saradnici, kao i bivši i sadašnji studenti Fakulteta. Starije generacije imale su priliku da se prisete svojih studentskih dana, a mlađe da se bolje upoznaju sa istorijom Fakulteta koji ove godine obeležava 38 godina postojanja. Svaki posetilac izložbe dobiće za uspomenu brošuru sa osnovnim informacijama o razvoju Fakulteta i o izložbenoj postavci.


izlozba_03
izlozba_04


Izložbu sačinjavaju sledeće postavke: postavka nastavnih planova, zvanja i grbova (period od 1975. do 2003. godine); postavka fotografija (period od 1977. do 2008. godine); postavka udžbenika, zbornika radova, časopisa, stručne literature i informatora (period od 1975. godine do danas); postavka indeksa i prijava ispita (period od 1975. do 1992. godine); postavka originalnih tabli sa nazivima Fakulteta (period od 1978. do 2006. godine); interaktivna postavka internet prezentacija Fakulteta (period od 2001. do 2006. godine); postavka studentskih priznanja i nagrada.


izlozba_05
 izlozba_06


Izložba će biti otvorena za posetioce do 17. maja, svakog radnog dana od 10.00 do 15.00 časova.

 
Poseta Jiao Tong Univerzitetu
Tokom službenog boravka u NR Kini, dr Darko Trifunović susreo se sa zvaničnicima Jiao Tong Univerziteta koji je poznat između ostalog po tome što vodi čuvenu "Šangajsku listu" rangiranosti svetskih univerziteta. Domaćini Prof. dr Chen Yue, pomoćnik direktora Odseka za međunarodnu saradnju i razmenu i gospođica Zheng Jianzhen, kordinator za međunarodnu saradnju i razmenu pokazali su veliku zainteresovanost za saradnju sa Fakultetom bezbednosti i Univerzitetom u Beogradu.

Po ovlaštenju Rektora Univerziteta u Beogradu, Prof. dr Vladimira Bumbaširevića, dogovarana je poseta koja je predvidjena za jesen 2013. godine.
dr Darko Trifunovic Jiao Tong University
Jiao Tong Univ.dr Darko Trifunovic and dr Chen Yue
 
 
Šangajski institut za evropske studije - dr Darko Trifunović, plaketa o izboru u naučno zvanje
Tokom službene posete NR Kini, dr Darko Trifunović održao je seriju predavanja na temu: "Međunarodna bezbednost i uloga NR Kine" na Šangajskom institutu za evropske studije. Tom prilikom, Predsednik Instituta Prof. dr Xu Mingqi, dodelio je dr Darku Trifunoviću, plaketu o izboru u naučno zvanje koja je po prvi put dodeljena od strane ovog prestižnog instituta jednom strancu. Nakon izbora u zvanje "gostujućeg profesora" na uglednom i prestižom Univerzitetu FUDAN, izbor dr Darka Trifunovića smatra se velikim doprinosom u razvijanju dobrih i prijateljskih odnosa na polju nastavno-naučne saradnje između dve zemlje.
Prof. dr Xu Mingqi je član Akademije društvenih nauka Šangaja, Predsednik Šangajskog instituta za evropske studije i Podpredsednik Udruženja kinesko-evropskih studija.

Dr Darko Trifunović, pozvao je Prof. dr Xu Mingqi da poseti Republiku Srbiju. Prof. dr Xu Mingqi, boraviće u Republici Srbiji krajem juna 2013. godine. Ovom prilikom je takođe dogovoreno da prilikom uzvratne posete Prof. dr Vladimira Bumbaširevića, Rektora Univerziteta u Beogradu, Institut za evropske studije bude jedan od domaćina.
dr Darko Trifunovic SIES
dr Darko Trirfunovic SIES dr XU Mingqi
 
 
Promocija doktora nauka odbrane, bezbednosti i zaštite
 
<< Početak < Prethodna 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Sledeća > Kraj >>

Rezultati 91 - 100 of 136