Skip to content

Fakultet bezbednosti

Разно
Poseta njene ekselencije ambasadorke Indije, g-đe Narinder Čauhan Fakultetu
 
Njena ekselencija ambasadorka Indije, g-đa Narinder Čauhan posetila je Fakultet bezbednosti u petak, 20. juna 2014. godine. Njenu ekselenciju primio je dekan Fakulteta, prof. dr Radomir Milašinović.
U razgovoru u kome je učestvovao i dr Darko Trifunović, naučni saradnik, istaknuti su i potvrđeni prijateljski odnosi između dve zemlje. Pored toga, razmatrane su mogućnosti saradnje Fakulteta sa sličnim obrazovnim istitucijama u Indiji. Postignuta je saglasnost oko otvaranja Indijskog centra na Fakultetu bezbednosti  u okviru čijeg rada bi bile organizovane posete profesora i studenata iz Indije, kao i organizovanje uzvratnih poseta kolegama u Indiji. Dogovoreno je da jedan od kopredsednika ovog centra bude ambasador Indije u Srbiji. Takođe je dogovoren dolazak i predavanje njene ekselencije na Fakultetu bezbednosti o geopolitičkoj i bezbednosnoj situaciju u Indiji.
1
 2
 
 
Promocija knjige Save Grujića "Vojna organizacija Srbije (1874)"
Promocija nove knjige u izdanju Fakulteta bezbednosti - Sava Grujić: Vojna organizacija Srbije (1874) održana je u Domu vojske Srbije utorak, 10. juna 2014. godine Na promociji su govorili: dr Mile Bjelajac, gen. puk. Branko Krga, prof. dr Vladimir N. Cvetković.
 1 2
 3  4
 
 
Akcija "RECIKLAŽA jer planeta JE VAŽNA"
 
U Moskvi potpisan sporazum o saradnji FB i Ruskog instituta

Poseta prodekana Fakulteta bezbednosti Moskvi

Na poziv Ministarstva za vanredne situacije Ruske federacije i Sveruskog instituta za civilnu odbranu i vanredne situacije, prodekani za nastavu i za nauku Fakulteta bezbednosti prof. dr Vladimir Jakovljević i prof. dr Zoran Keković posetili su Međunarodnu izložbu „Integralna bezbednost i zaštita - 2014" u Moskvi, u sklopu koje je održana 19. Međunarodna naučna konferencija pod nazivom: „Upravljanje vanrednim situacijama velikih razmera u Rusiji i inostranstvu". Tom prilikom prezentirali su rad: Monitoring adaptivnih, apsorptivnih i restorativnih  kapaciteta u odbrani od malicioznih napada", koji će naknadno biti objavljen u zborniku radova sa ove konferencije. Po završetku konferencije, direktor Sveruskog insituta, dr Valerij Akimov i prof. dr Vladimir Jakovljević u ime Fakulteta bezbednosti potpisali su Sporazum o naučno-tehničkoj saradnji između dve ustanove.

Prof. dr Zoran Keković učestvovao je i na Međunarodnom ekonomskom forumu u Sankt Peterburgu 23. maja, kao jedan od panelista u radu okruglog stola: „Katastrofe i održivi razvoj u uslovima globalizacije". Ostali panelisti bili su: ministar za vanredne situacije RF Vladimir Pučkov, dr Viktor Osipov, član Ruske akademije nauka, dr Boris Porfirev, dopisni član Ruske akademije nauka i Gaetano Petricca, direktor švajcarske kompanije u oblasti satelitskih tehnologija za modelovanje razvoja VS - Aliteco AG.

Pred kraj svog boravka u Moskvi prodekani Fakulteta bili su gosti dr Slavenka Terzića, ambasadora Srbije u Rusiji i tom prilikom uverili se u ogromnu pomoć koju ruski građani posredstvom Ambasade pružaju stanovništvu Srbije ugroženom od poplava.

IMG_3244 2
1 3
5 6

 

 
Predavanje na Filozofskom fakultetu u Skoplju

Profesori Fakulteta bezbednosti iz Beograda, dr Zoran Keković i dr Zoran Jeftić, u sklopu posete Filozofskom fakultetu u Skopju - Institut za odbranu, mir i bezbednost, održali su predavanje studentima svih nivoa nivoa studija na temu: „Otrpornost kritičnih infrastruktura na terorističke rizike“ i „Civilno-vojna saradnja u uslovima vanrednih situacija“. Predavanje je održano 8. maja 2014. godine, a pored studenata prisustvovali su i nastavnici i saradnici ovog Fakulteta, predstavnici resornih ministarstava i medija.

1
2
 3  4
 
5 (Copy)
 6
 
STUDENTI POSETILI BIA

U sredu 30. aprila 2014. godine studetni treće i četvrte godine Studija Bezbednosti i Studija odbrane koji slušaju predmete Terorizam i organizovani kriminal i Obaveštajne i bezbednosne službe posetili su Bezbednosno-informativnu agenciju. Tokom posete BIA studenti su se upoznali sa radom Uprave za istraživanje, obrazovanje i razvoj, a nakon obilaska nastavnih i drugih prostorija, studentima je održano kratko informativno predavanje o radu BIA, gde su studenti imali priliku da postave veliki broj pitanja.

 1  2
 3 4

 

 
Krajnji rok za prijavu doktorske disertacije
 
Promocija zbornika radova „Zaštita nacionalne kritične infrastrukture“

U Domu Vojske Srbije, u utorak, 18. marta predstavljen je tematski zbornik radova „Zaštita nacionalne kritične infrastrukture: regionalna perspektiva", koji predstavlja stručni rezultat međunarodne naučne konferencije koja je krajem prošle godine održana u Beogradu, u organizaciji Fakulteta bezbednosti, Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja, Instituta za korporativnu bezbednost (Ljubljana), Naftne industrije Srbije i Privredne komore Beograda.

1
2


O zborniku radova govorio je pomoćnik ministra prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Republike Srbije prof. dr Ivica Radović, koji je naglasio značaj konferencije za buduće projekte u ovoj oblasti, a zatim se prisutnima obratio dekan Fakulteta bezbednosti prof. dr Radomir Milašinović, koji je istakao da je zbornik radova kruna međunarodne konferencije gde su se čula razna mišljenja i gde su predstavljeni pregledi svih dosadašnjih dostignuća u ovoj oblasti.

Prof. dr Želimir Kešetović i prof. dr Zoran Keković, članovi programskog odbora konferencije i urednici zbornika, predstavili su zbornik radova i govorili su o značaju koji zaštita kritične infrastrukture ima u 21. veku. Profesor Keković se zahvalio učesnicima konferencije i autorima radova što su deo svojih iskustava i znanja podelili sa naučnom i stručnom javnošću i tako ih učinili dostupnim. Profesor Kešetović govorio je o savremenim opasnostima prirodnih katastrofa i zlonamernih ljudskih akcija koje iziskuju novi pristup zaštite kritičke infrastrukture.

3
4

Prisutnima su se obratili i pomoćnik ministra odbrane za politiku odbrane Miroslav Jovanović i načelnik Sektora za vanredne situacije Ministarstva unutrašnjih poslova Predrag Marić, koji su istakli značaj zbornika koji treba da bude podsticaj svim donosiocima političkih odluka da temi zaštite kritične infrastrukture posvete znatnu pažnju. Jovanović je naglasio da će Ministarstvo odbrane i dalje pružati podršku svima koji proučavaju temu zaštite nacionalne kritične infrastrukture, definisanje i razrešenja problema iz ove oblasti.

Napori učesnika konferencije u istraživanju i pisanju originalnih naučnih i stručnih radova, od kojih su najreprezentativniji odabrani za tematski zbornik, imali su cilj da prikupljenim saznanjima pomognu donosiocima odluka u pogledu strategijskog planiranja i izrade odgovarajućih strategijskih dokumenata u oblasti zaštite kritične infrastrukture.

 5  6
 
 
Svečanost povodom završetka humanitarne akcije "Osmehom do zdravlja"

Danas, 16.01.2014 na Univerzitetskoj dečjoj klinici u Beogradu organizovana je svečanost povodom završetka humanitarne akcije, čiji su inicijatori bili studenti Fakulteta bezbednosti, uz svesrdnu podršku Uprave Fakulteta. Humanitarnu akciju podržali su Ministarstvo unutrašnjih poslova - Direkcija policije, Specijalna antiteroristička jedinica, zatim Žandarmerija, kao i Komunalna policija grada Beograda.  Humanitarna akcija rezultirala je kupovinom TV uređaja i drugih tehničkih sredstava, kojima se olakšava boravak dece na klinici, dok je deo sredstava uplaćen na račun za donacije Univerzitetske dečje klinike.

Slika p1  Slika p2 
 Slika 00  Slika 00x

U uvodnoj reči skup je pozdravio direktor klinike doc. dr Zoran Radojičić, koji se zahvalio na organizaciji humanitarne akcije i najavio mogućnosti proširenja saradnje u različitim pravcima.

Slika 01
Slika 02

Zahvalnice povodom realizovane humanitarne akcije u ime Fakulteta bezbednosti dodeljene su  prof. dr Miroslavu Mladenoviću, Martinu Matijaševiću kao organizatoru i u ime studenata, predsedniku Studentskog parlamenta Stefanu Žerajiću.

Slika 03
Slika 04
 Slika 05  Slika 06

Nakon završetka protokolarnog dela glumci pozorišta "Iza sedam mora" izveli su predstavu za decu, dok su pripadnici Specijalne antiterorističke jedinice održali čas sa akcentom na bezbednost mladih. Program je završen posluženjem uz ovacije dece i izradom zajedničke fotografije.

Slika 07
 Slika 10
 Slika 11  Slika 12

Ovo je samo jedna u nizu od planiranih akcija, gde će studenti Fakulteta bezbednosti moći da pokažu humanost, svoje organizacione sposobnosti, dožive ličnu afirmaciju, a sve sa ciljem pomoći našoj najmlađoj populaciji - deci, koja su budućnost naše zemlje.
Zahvaljujemo se komadantu  i pripadnicima Specijalne antiterorističke jedinice, gospodinu Spasoju Vuleviću, takođe se zahvaljujemo komadantu i pripadnicima Žandarmerije, gospodinu Milenku Bozoviću, kao i načelniku, gospodinu Slobodanu Šoleviću i pripadnicima Komunalne policije grada Beograda.

Slika 13
Slika 14
 Slika 15  Slika 16

S poštovanjem,
Organizatori

 
<< Početak < Prethodna 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Sledeća > Kraj >>

Rezultati 71 - 80 of 129