Skip to content

Fakultet bezbednosti

Разно
Предавање: Менаџмент људских и соц.ресурса у МУП РС

Помоћница министра унутрашњих послова и начелница Сектора за људске ресурсе МУП РС, Катарина Томашевић, одржала је 11. априла 2017. године на Факултету безбедности предавање на тему Менаџмент људских ресурса у Министарству унутрашњих послова Републике Србије. Том приликом студенти су се упознали са основним начелима менаџмента људских ресурса у полицији, правном оквиру рада Сектора, тренутном стању и активностима које се предузимају на пољу унапређења Сектора и квалитета људских ресурса, највећим изазовима са којима се запослени у полицији сусрећу у контексту евроинтеграција и сличним темама. Предавање је одржано студентима 3. године на студијском програму Студије менаџмента људских и социјалних ресурса, у оквиру предмета Корпоративна безбедност.

 
Пријем код патријарха Иринеја
Представници организационог одбора Међународне научне конференције "Православље и наука" примљени су 4. априла 2017. године у посету код Његове светости патријарха српског Иринеја. Једна од тема сусрета била је обавештење Његове светости о организацији поменуте конференције, као и добијање благослова за њено одржавање у име Српске православне цркве.
Како су у саставу Организационог одбора и наставници Факултета безбедности и доскорашњи декан Факултета проф. др Радомир Милашиновић, ова изузетна прилика је искоришћена за упознавање врха СПЦ са програмима и активностима Факултета безбедности. Тим поводом, покренута је и иницијатива за склапање уговора о сарадњи између Телевизије Храм (телевизије СПЦ) и Факултета безбедности.
Његова светост патријарх српски Иринеј са великом радошћу је благословио деловање организационог одбора и нарочито зажелео успеха, пошто се укупна манифестација одржава у знаку обнове православља у свету, па и у Србији после сто година од комунистичке ревулуције у Русији 1917. године.
 
1
 
Гостујуће предавање на Факултету политичких знаности
У духу споразума о сарадњи између Факултета безбедности и Факултета политичких знаности Универзитета у Загребу, проф. др Зоран Кековић је 10. марта 2017. године одржао гостујуће предавање студентима 3. и 4. године Факултета политичких знаности у Загребу. Тема предавања била је: Стандарди у управљању ризицима и кризама. Том приликом организован је сусрет са руководством Факултета политичких знаности. Заједнички став је да би сарадњу између две установе требало проширити и на размену студената и њихових идеја.
 
Учешће на међународној научној Конференцији у Шангају

У организацији престижног ФУДАН Универзитета из Шангаја, Шангајског института за европске студије и Шангајске академије друштвених наука, у периоду од 1. до 3. марта 2017. године одржана је међународна научна Конференцијиа под називом: "Један појас један пут: Процена безбедносних ризика и отпорности" (One Belt One Road - Security Risk Assesments and Resilience). На конференцији су, на позив организатора,  са уводним реферетима учествовали:

  • мр Владимир Божовић, посебни саветник председника Владе Републике Србије господина Александра Вучића,
  • Проф. др Ивица Радовић, декан Факултета безбедности Универзитета у Београду,
  • Проф. др Зоран Драгишић, продекан Факултета безбедности Универзитета у Београду,
  • Др Дарко Трифуновић, директор Центра за националну и међународну безбедност Факултета безбедности.

Са кинеске стране на Конференцији су, поред руководства поменуте три академске институције, учествовали  и водећи кинески научници,  као и високо рангирани политички лидери Кине.

Током Конференције, декан Факултета безбедности проф. др Ивица Радовић је потписао два важна уговора о сарадњи између Факултета и Шангајског института за европске студије, као и Шангајске академије друштвених наука. У непосредном сусрету делегације Факултета безбедности са руководством ФУДАН Универзитета, такође је договорена сарадња у области безбедности иницијативе "Један појас један пут". Том приликом разговарано је и о могућностима сарадње ФУДАН Универзитета са Универзитетом у Београду, укључујући потписивање Меморандума о сарадњи између ове две водеће академске институције НР Кине и Републике Србије.

На завршном радном састанку и током свечане вечере договорена је заједничка сарадња у реализацији будућих научних пројеката релевантних за безбедност иницијативе "Један појас један пут". Такође, договорено је и оснивање заједничког центра за кординацију активности у погледу наведене иницијативе, који ће бити лоциран на Факултету безбедности.

1-S1
1-S2
 1-S3  1-S4

 

 
Конкурс за УВОД У МЕНАЏМЕНТ - непуно радно време
 
Уговор о сарадњи са Правним факултетом из Братиславе
Факултет безбедности је 31. јануара 2017. године у Братислави, Словачка закључио уговор о сарадњи са Правним факултетом Комениус универзитета из Братиславе у области образовања, науке, истраживања и културне сарадње. Асистент Александра Илић је представљала Факултет безбедности приликом закључења уговора. Правни факултет Комениус универзитета из Братиславе је једна од најзначајнијих високошколских установа у Словачкој, па је успостављање сарадње са том институцијом значајно за даљи развој Факултета безбедности.
 
Политика: Решавање просторних капацитета факултета

Политика, 08.02.2017. у 21.29

"Муке факултета са простором тек ће бити на тапету.

- Поједини деценијама чекају своје зграде. Засад смо сигурно збринули Биолошки факултет. На листи чекања су Географски, Факултет безбедности, Електротехнички, Математички, ФОН и сви који школују ИТ стручњаке."

Оригинални чланак можете у целини прочитати на следећем линку: http://www.politika.rs/scc/clanak/373885/Vrtici-u-skolama-strucne-skole-ujedinjene-u-obrazovne-centre

 
Светски конгрес из криминологије - Индија

У организацији Међународног удружења за криминологију (International Society of Criminology) и Јиндал Института бихевиористичких наука ( О. P. Jindal Institute of Behavioural Sciences) у Индији (Делхи) је од 15. до 19. децембра 2016. године одржан 18. Светски конгрес из криминологије на којем је асистент Факултета Безбедности Александра Илић презентовала свој рад на тему: „Media Image of the Risk of Crime".

 1 2

 

 
Потписан уговор о сарадњи са Правним факу. у Подгорици

Декан Факултета безбедности Универзитета у Београду, проф. др Ивица Радовић и декан Правног факултета Универзитета Црне Горе, проф. др Велимир Ракочевић потписали су 7.12.2016. године у Подгорици споразум о сарадњи. 

Циљ успостављања сарадње је промовисање и унапређење академске и културне повезаности између ових институција. Споразум ће послужити као општи оквир за институционалну сарадњу, а олакшаће члановима институција даље разматрање и развијање специфичних облика сарадње од обостраног интереса. Сарадња ће се огледати у повезивању и размени наставног особља и студената, заједничко учешће и аплицирање за приступ фондовима намењеним образовном и научно-истраживачком раду, извођење заједничких програма, симпозијума, конгреса, семинара, курсева, летњих школа, радионица и других видова сарадње од обостраног интереса.

1   2
 
Учешће ФБ на 47. Mеђународном конгресу КГХ

У Београду је од 30. новембра до 2. децембра 2016. у Сава центру одржан 47. Међународни конгрес и изложба о климатизацији, грејању и хлађењу - (47. KGH kongres - 47th HVAC&R Congress). Конгрес је одржан у организацији Друштва за KGH Србије - Serbian Society for HVAC&R. Конгресу је присуствовало више од 800 учесника из Србије и преко 30 земаља, који су презентовали и пратили излагања преко 100 научних радова и стручних саопштења из 19 тематских области. Поред тога, на Конгресу је учествовало више од 130 домаћих и светских компанија које су на својим штандовима изложиле најновија технолошка достигнућа и производе из област KGH. Међу страним учесницима, између осталих били су и представници највећих светских удружења у овој области - амерички ASHRAE, европски REHVA, руски AVOK и кинески GREE.

Главна тематска област на Конгресу је била  пројектовање и изградња паметних градова и насеља, здравих и одрживих зграда и објеката у циљу заустављања климатских промена. У том циљу разматрана су и најновија достигнућа у областима: приближавање зградама и градовима нулте емисије CO2, обнављање јавних зграда и насеља ради постизања минималне потрошње енергије из спољних јавних извора - nZEB (near Zero Energy Building).

Факултет безбедности је представљао проф. Зоран Кековић који је учествовао у својству члана програмског одбора Конгреса, али и у саставу председништва сесије и Форума: Europe, Asia, Australia, Africa and America Harmonised Rurban Development Needs - HVAC & Cold Chain, Healthy Energy Plus Buildings, SMART Zero CO2 Settlements, Sustainability, Security and Resilience.

У оквиру ове сесије био је изложен и рад: DISASTER MANAGEMENT IN SMART SETTLEMENT - RESILIENCE APPROACH, Zoran KEKOVIĆ, Vladimir NINKOVIĆ, Ozren DŽIGURSKI, Faculty of Security, Serbia. Рад је имао запажен успех и привукао је интересовање учесника Конгреса.

 
<< Početak < Prethodna 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Sledeća > Kraj >>

Rezultati 41 - 50 of 142