Skip to content

Fakultet bezbednosti

Разно
Учешће на отварању Института "16+1" у Будимпешти

Представници Факултета безбедности учествовали у церемонији отварања Института „16+1" у Будимпешти

24.04.2017. - Кинеска академија друштвених наука и Мрежа Тинк-танкова „16+1" из Пекинга, заједно са Јозеф Антал институтом из Будимпеште организовали су церемонију и симпозијум у Мађарској академији наука, а поводом отварања Института Кина - државе Централне и Источне Европе („16+1") у Будимпешти.

На церемонији отварања и у панелима говорили су истакнути представници извршне власти, дипломатског кора и академске заједнице из Кине и земаља Централне и Источне Европе. Церемонији отварања су присуствовали и представници Факултета безбедности доцент др Милан Липовац и мс Владимир Ајзенхамер, асистент. Уместо декана Факултета безбедности проф. др Ивице Радовића у првом панелу, чија је тема била везана за „Удружене напоре Кине и држава Централне и источне Европе у суочавању са заједничким изазовима", учествовао је др Милан Липовац.

1
2

 

 
Радни састанак у амбасади Индије

Дана 26.04.2017. године у амбасади Индије у Београду одржан је састанак на тему кинеске иницијативе „Пут свиле" или ОБОР. Састанак је организовала Њ.Е. Амбасадор Индије у Р. Србији г-ђа Нариндер Чаухан. Састанку су са индијске стране  присуствовали водећи експерти генерал Арун Сахгаи и проф. др Јаганнатх Панда са Института за студије одбране и анализу из Њу Делхија. Са српске стране састанку су присуствовали  декан Факултета безбедности проф. др Ивица Радовић, продекан за развој Факултета безбедности проф. др Зоран Драгишић и др Дарко Трифуновић, научни сарадник, као и др Владимир Трапара, научни сарадник, начелник Одељења за студије међународне безбедности из Института за међународну политику и привреду у Београду.  На састанку су наглашени традиционално изузетно добри пријатељски односи између два народа, који представљају изванредну основу за развој и унапређивање будуће академске сарадње у области безбедности између српских и индијских партнера.

IndAmb

 

 
Учешће у CIRACRESEE напредном курсу у Охриду

Представници Факултета безбедности, доцент др Вања Роквић и докторанти Милица Ћурчић и Јелена Динић, учествовали су у напредном курсу под називом „Борба против ИСИС активности у циљу радикализације кроз сајбер простор у региону Југоисточне Европе (CIRACRESEE)", одржаном у Охриду, од 03. до 07. априла 2017. године. Курс је организован од стране Института за информационе и комуникационе технологије - ИИКТ из Бугарске и Војне Академије „Генерал Михајло Апостолски" из Македоније, под спонзорством Програма Наука за мир и безбедност.

Циљ CIRACRESEE курса био је да се учесници упознају са глобалним трендовима у вези употребе технологија и сајбер простора од стране ИСИС-а, као и модалитетима спречавања активности ИСИС-а усмерених на регион Југоисточне Европе кроз сајбер простор. Посебан акценат био је посвећен темама као што су: заштита критичне информационе инфраструктуре, изградња друштвене резилијентности и значају регионалне сарадње између држава Југоисточне Европе.
 
1
 
 
Учешће на Сајму образовања у Подгорици

У наставку реализације пројекта представљања Факултета безбедости на сајмовима образовања и сродним манифестацијама, Центар за менаџмент националне безбедности је организовао учешће на Сајму образовања у Подгорици (Црна Гора) од 29. до 31. марта 2017. године.

Успостављени су контакти са организатором манифестације, уз договор да се пропрати интересовање потенцијалних студената нашег факултета кроз додатно слање материјала електронским путем и остваривање контаката са релевантним установама.

Сајам образовања у Подгорици је организован на завидном нивоу и медијски је био веома добро пропраћен, чиме је запажено и учешће Факултета безбедности на њему.

1
2

 

 
Предавање: Менаџмент људских и соц.ресурса у МУП РС

Помоћница министра унутрашњих послова и начелница Сектора за људске ресурсе МУП РС, Катарина Томашевић, одржала је 11. априла 2017. године на Факултету безбедности предавање на тему Менаџмент људских ресурса у Министарству унутрашњих послова Републике Србије. Том приликом студенти су се упознали са основним начелима менаџмента људских ресурса у полицији, правном оквиру рада Сектора, тренутном стању и активностима које се предузимају на пољу унапређења Сектора и квалитета људских ресурса, највећим изазовима са којима се запослени у полицији сусрећу у контексту евроинтеграција и сличним темама. Предавање је одржано студентима 3. године на студијском програму Студије менаџмента људских и социјалних ресурса, у оквиру предмета Корпоративна безбедност.

 
Пријем код патријарха Иринеја
Представници организационог одбора Међународне научне конференције "Православље и наука" примљени су 4. априла 2017. године у посету код Његове светости патријарха српског Иринеја. Једна од тема сусрета била је обавештење Његове светости о организацији поменуте конференције, као и добијање благослова за њено одржавање у име Српске православне цркве.
Како су у саставу Организационог одбора и наставници Факултета безбедности и доскорашњи декан Факултета проф. др Радомир Милашиновић, ова изузетна прилика је искоришћена за упознавање врха СПЦ са програмима и активностима Факултета безбедности. Тим поводом, покренута је и иницијатива за склапање уговора о сарадњи између Телевизије Храм (телевизије СПЦ) и Факултета безбедности.
Његова светост патријарх српски Иринеј са великом радошћу је благословио деловање организационог одбора и нарочито зажелео успеха, пошто се укупна манифестација одржава у знаку обнове православља у свету, па и у Србији после сто година од комунистичке ревулуције у Русији 1917. године.
 
1
 
Гостујуће предавање на Факултету политичких знаности
У духу споразума о сарадњи између Факултета безбедности и Факултета политичких знаности Универзитета у Загребу, проф. др Зоран Кековић је 10. марта 2017. године одржао гостујуће предавање студентима 3. и 4. године Факултета политичких знаности у Загребу. Тема предавања била је: Стандарди у управљању ризицима и кризама. Том приликом организован је сусрет са руководством Факултета политичких знаности. Заједнички став је да би сарадњу између две установе требало проширити и на размену студената и њихових идеја.
 
Учешће на међународној научној Конференцији у Шангају

У организацији престижног ФУДАН Универзитета из Шангаја, Шангајског института за европске студије и Шангајске академије друштвених наука, у периоду од 1. до 3. марта 2017. године одржана је међународна научна Конференцијиа под називом: "Један појас један пут: Процена безбедносних ризика и отпорности" (One Belt One Road - Security Risk Assesments and Resilience). На конференцији су, на позив организатора,  са уводним реферетима учествовали:

  • мр Владимир Божовић, посебни саветник председника Владе Републике Србије господина Александра Вучића,
  • Проф. др Ивица Радовић, декан Факултета безбедности Универзитета у Београду,
  • Проф. др Зоран Драгишић, продекан Факултета безбедности Универзитета у Београду,
  • Др Дарко Трифуновић, директор Центра за националну и међународну безбедност Факултета безбедности.

Са кинеске стране на Конференцији су, поред руководства поменуте три академске институције, учествовали  и водећи кинески научници,  као и високо рангирани политички лидери Кине.

Током Конференције, декан Факултета безбедности проф. др Ивица Радовић је потписао два важна уговора о сарадњи између Факултета и Шангајског института за европске студије, као и Шангајске академије друштвених наука. У непосредном сусрету делегације Факултета безбедности са руководством ФУДАН Универзитета, такође је договорена сарадња у области безбедности иницијативе "Један појас један пут". Том приликом разговарано је и о могућностима сарадње ФУДАН Универзитета са Универзитетом у Београду, укључујући потписивање Меморандума о сарадњи између ове две водеће академске институције НР Кине и Републике Србије.

На завршном радном састанку и током свечане вечере договорена је заједничка сарадња у реализацији будућих научних пројеката релевантних за безбедност иницијативе "Један појас један пут". Такође, договорено је и оснивање заједничког центра за кординацију активности у погледу наведене иницијативе, који ће бити лоциран на Факултету безбедности.

1-S1
1-S2
 1-S3  1-S4

 

 
Конкурс за УВОД У МЕНАЏМЕНТ - непуно радно време
 
Уговор о сарадњи са Правним факултетом из Братиславе
Факултет безбедности је 31. јануара 2017. године у Братислави, Словачка закључио уговор о сарадњи са Правним факултетом Комениус универзитета из Братиславе у области образовања, науке, истраживања и културне сарадње. Асистент Александра Илић је представљала Факултет безбедности приликом закључења уговора. Правни факултет Комениус универзитета из Братиславе је једна од најзначајнијих високошколских установа у Словачкој, па је успостављање сарадње са том институцијом значајно за даљи развој Факултета безбедности.
 
<< Početak < Prethodna 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Sledeća > Kraj >>

Rezultati 31 - 40 of 136