Skip to content

Fakultet bezbednosti

Разно
Proslava 35 godina postojanja Fakulteta bezbednosti

 

 

 FB-35-1

Fakultet bezbednosti je 24. novembra 2010. Godine u Svečanoj sali Rektorata, uz prisustvo brojnih gostiju, proslavio 35 godina postojanja.

 „Vaše ekselencije, predstavnici diplomatskog kora, poštovani gospodine ministre, predstavnici Vlade Republike Srbije, uvaženi Rektore, poštovani dekani i profesori, studenti, zaposleni, dragi gosti i predstavnici medija dobrodošli", ovim rečima i uz zvuke himni: Bože pravde i Studentske himne, u izvođenju hora Učiteljskog fakulteta Univerziteta u Beogradu, započeta je svečanost.

U ime Fakulteta bezbednosti prisutne je pozdravio dekan fakulteta prof. dr Vladimir N. Cvetković. Osvrćući se na razvoj Fakulteta od njegovog nastanka do danas, dekan je istakao današnju prepoznatljivost Fakulteta  kao akademskog lidera u oblasti bezbednosti. „Bezbednost je reč koja je, verovatno, najviše puta izgovorena u 20. veku", rekao je dekan dodajući „da bezbednosni problemi integrišu ljude iz različitih oblasti i zahtevaju multidisciplinaran pristup izučavanju ovog fenomena.

Reči podrške dobijene su od strane rektora Beogradskog univerziteta Prof. dr Branka Kovačevića. „Fakultet bezbednosti je uspeo da svoju tradiciju spoji sa zahtevima modernog društva, istakao je rektor i time potvrdio razloge zbog kojih je Fakultet bezbednosti među najtraženijim fakultetima za upis poslednjih nekoliko godina. Fakultetu je jubilej čestitao i pomoćnik Ministra prosvete, gospodin doc. dr Slobodan Jauković.

U oficijelnom delu dodeljene su zlatne plakete strateškim partnerima Fakulteta bezbednosti, predstavnicima ambasada, kao i zahvalnice za doprinos razvoju Fakulteta, i to.

- Ministarstvu odbrane Republike Srbije - (gospodin ministar Dragan Šutanovac), plaketu je primio: Gospodin Zoran Jeftić, državni sekretar;

- Ministarstvu unutrašnjih poslova - (gospodin ministar Ivica Dačić) plaketu je primio: Gospodin Dragan Marković, državni sekretar;

- Ministarstvu prosvete - (gospodin ministar prof. dr Žarko Obradović) plaketu je primio:: Pomoćnik Ministra, gospodin doc. dr Slobodan Jauković;

- Ministarstvu za nauku i tehnološki razvoj - (gospodin ministar Božidar Đelić) plaketu je primio: Pomoćnik Ministra, gospodin prof. dr Tibor Sabo;

- Bezbednosno-informativnoj agenciji - (gospodin Saša Vukadinović) plaketu je primio: Gospodin Jovan Stojić, šef kabineta direktora BIA

- Rektoratu Beogradskog univerziteta - gospodin Rektor prof. dr Branko Kovačević

Za dobru i uspešnu saradnju sa Fakultetom bezbednosti zahvalnice su dodeljene sledećim ustanovama:

- Vojna akademija - Načelnik brigadni general Mladen Vuruna, zahvalnicu je primio pukovnik Boban Đorović, vanredni profesor

- Univerzitet u Beogradu - Učiteljski fakultet, Dekan prof. dr Aleksandar Jovanović

- Univerzitet u Beogradu - Fakultet za fizičku hemiju, Dekan prof. dr Šćepan Miljanić

 FB-35-2

- Univerzitet u Beogradu - Pravni fakultet, Dekan prof. dr Mirko Vasiljević - zahvalnicu je primio prof. Dr Milan Škulić, prodekan za naučni i stručni rad;

- Univerzitet u Beogradu - Poljoprivredni fakultet, Dekan prof. dr Nebojša Ralević

- Osnovna škola „Kralj Petar II Karađorđević", Direktor gospodin Petar Polimac

- Direktor gospodin Dejan Nedić

- YUGOIMPORT - SDPR - Direktor gospodin Stevan Nikčević

- Direkcija za građevinsko zemljište i izgradnju Beograda - Direktor gospodin Boris Ranković

- JP „Službeni glasnik" - Direktor gospodin Slobodan Gavrilović

- Institut za savremenu istoriju - Direktor dr Momčilo Pavlović

- Univerzitet u Beogradu - matematičkki fakultet, Dekan prof. dr Miodrag Mateljević

- Univerzitet u Beogradu - Matematičkki fakultet, Prodekan za nauku doc. dr Zorica Stanimirović

- Univerzitet u Novom Sadu - Pravni fakultet, prof. dr Ljubomir Stajić

- Banka Poštanska štedionica a.d. - Odeljenje za FTO i PPZ, Direktor gospođa Nevena Nikolić

- „Sigurnost" Vračar a.d. - Generalni direktor gospodin Mirko Đurović

- JKP beogradski vodovod i kanalizacija - Sektor bezbednosti, Direktor gospodin Ivan Ćorić

- Luka „Beograd" a.d. - Sektor bezbednosti, Direktor gospodin Veselin Zonjić

- Kolubara - usluge d.o.o. - Direktor gospodin Duško Obradović

- WLS ELECTRONIC d.o.o. - Direktor gospodin Ninoslav Janjić

- „Protecta" Beograd - Direktor gospodin Dragan Trivan

- „SECURITAS SERVICES" d.o.o. - Predsednik Upravnog odbora gospodin Đorđe Vučinić

- Arhiv Republike Srbije - Direktor dr Miroslav Perišić

- FINEL ELECTRONICS - Gospodin Borivoje Rapajić

- PEVIPEX d.o.o. - Gospodin Vuk Gajović

Nakon toga, uručene su i plakete zaposlenima koji su na Fakultetu gotovo od njegovog osnivanja: Prof. dr Dragani Dulić, Mirjani Kostovski, Milini Brkić, Slavici Ranđelović, Miletu Bošnjaku (33 godine), Divni Mitrović (33 godine), Milovanu Mitiću (32 godine), Draganu Pupovcu (32 godine).

Za ostvarene rezultate i promovisanje Fakulteta bezbednosti, zahvalnice su dodeljene i studentima: Glušac Luki - za osvojeno II mesto na državnom takmičenju iz Međunarodnog humanitarnog prava;  Ženskoj fudbalskoj ekipi za osvojeno I mesto na Primatijadi.

Dodeljeni su i sertifikati studentima za analitičko prikupljanje podataka iz polja bezbednosti, terorizma i organizovanog kriminala i rad na bazi podataka Terrorism and organized criminal data base  search. Sertifikate su dobili: Marko Gogić, Nikola Milovanović, Gordana Subotić, Aleksandar Smiljković, Marko Milošević.

U skladu sa tradicijom dodeljene su i jubilarne novčane nagrade i to: za 20 godina rada na Fakultetu - Živoratki Antić, a za 10 godina: dr Gačić Jasmini, mr Stanarević Svetlani, mr Samojlovski Goranu, Ružičić Vesni, Gogić Bratislavi,  Kljajić Zorici i Milosavljević Danici.

Novčane nagrade za postignut uspeh u studiranju uručene su i studentima na osnovnim akademskim studijama, i to: Mitrović Milošu, studentu druge godine sa prosečnom  ocenom 10,00, Radulović Matiji, studentu treće godine sa prosečnon ocenom 9,61 i Mrkela Dragani, studentkinji četvrte godine sa prosečnom ocenom  9,81.

Među brojnim čestitkama koje je Fakultet bezbednosti dobio povodom jubileja, izdvajamo čestitku Ministarstva prosvete Republike Srbije - link (PDF file, 889KB)

{youtube}gSZ-4UjPGZ8{/youtube}

 

 
Fakultet bezbednosti na World Summit on Counter Terrorism


World Summit on Counter Terrorism:

ICT's 10th International Conference
September 12-15, 2010

Najveća Konferencija na svetu (Svetski samit o protiv terorizmu) održaće se već, tradicionalno u Izraelu. Preko hiljadu profesionalaca iz raznih struka, profesora bezbednosti i protiv terorizama, državnih službenika iz oblasti državne bezbednosti, vojske i policije okupiće se na jednom mestu. Predavači su najeminentniji stručnjaci sveta.

Dr. Darko Trifunović sa Fakulteta bezbednosti pozvan je kao jedini predavač iz Jugoistočne Evrope:

Tema predavanja je: "Islamska radikalizacija na Jugoistoku Evrope - Slučaj Bosna i Hercegovina".

 Izrael konferencija
 Izrael konferencija
 dr Darko Trifunovic
 World Summit on Counter Terrorism

 
Treće studijsko putovanje - izveštaj

Studijsko putovanje

Već treću godinu za redom, zahvaljujući dobroj saradnji između Fakulteta bezbednosti, Kluba studenata Fakulteta bezbednosti i Ambasade Kraljevine Norveške, trideset studenata i saradnika u nastavi je u okviru studijskog putovanja imalo priliku da  obiđe više institucija i gradova u EU.

Studenti i saradnici su se u okviru zvaničnog dela programa upoznali sa organizacijom i radom: Međunarodnog komiteta Crvenog krsta, Kancelarije UN i Misije Kraljevine Norveške pri UN u Ženevi, NATO-a  i Evropskog parlamenta u Briselu, Međunarodnog krivičnog suda za bivšu Jugoslaviju u Hagu i OEBS-a u Beču.

Pored pomenutih gradova, učesnici su u okviru turističkog dela putovanja obišli Amsterdam i Ševeningen.

 EP  NATO
 OEBS  UNOG
 Norveska misija  Brisel3

 
Izveštaj sa Studentsko - rektorske konferencije

Tridesetočlana delegacija iz Srbije, koju je predvodio Studentski parlament Fakulteta bezbednosti, učestvovala je na drugoj Studentsko-rektorskoj konferenciji jugoistočne Evrope koja je održana od 19. do 23. aprila 2010. godine, u Ljubljani.

Delegaciju Fakulteta bezbednosti činili su: prof. dr Željko Ivaniš i studenti Luka Glušac (predsednik Studentskog parlamenta), Bojana Vukadinović (student prodekan), Maša Kovačević, Stefan Labudović, Bojan Ristić, Miroslav Šurdilović, Sonja Popović, Tijana Prizrenac, Nikola Jelača, Sandra Vučić, Katarina Stojčić, Višnja Đujić, Danil Vukičević, Ružica Ivanović, Boris Viculin, Maja Stanković, Ana Božilović i Danica Ćirković.

Cilj Studentsko-rektorske konferencije bio je postizanje napretka na području mobilnosti, kvaliteta studiranja i studentskog standarda. Pored delegacije iz Srbije na konferenciji su učestvovale i delegacije iz ostalih zemalja regiona.

Izveštaj sa konferencije možete skinuti sa sledećeg linka: SRC-Izvestaj (PDF file, 49KB)

1  2 
3  4 
5  6 

 
Predavanje “National security – the Israeli experience”
Prvo u nizu predavanja, na tribini "Bezbednosni razgovori", održaće Nj. Ekselencija gospidin Artur Kol, ambasador Izraela u Srbiji.
Tema predavanja: “National security – the Israeli experience”.
Predavanje će se održati 08.12.2009. godine sa početkom u 17h u Sali za sednice, Fakulteta bezbednosti.
 
GRIP H1N1 - pitanja i odgovori
 
Ugovor o saradnji - Streljački klub „Novi Beograd – Ušće“

 Fakultet bezbednosti Univerziteta u Beogradu i Streljački klub „Novi Beograd - Ušće" potpisali su ugovor o poslovno-sportskoj saradnji kojim je predviđena dvomesečna obuka studenata i fakultetskih radnika u sportskom streljaštvu. Ugovor su potpisali dekan Fakulteta bezbednosti prof. dr Vladimir N. Cvetković i Generalni sekretar Streljačkog kluba „Novi Beograd - Ušće" Dalibor Fatić.

Za predavače u teorijskoj i praktičnoj obuci angažovani su vrhunski stručnjaci sportskog streljaštva na čelu sa Goranom Maksimovićem, osvajačem zlatne medalje na Oplimpijskim igrama u Seulu 1988. Ugovorom je predviđeno da studentima Fakulteta, koji polože završni ispit, bude izdat sertifikat o završenoj obuci u sportskom streljaštvu.

Prvi ciklus obuke počinje 3. novembra, a svi zainteresovani kandidati mogu se prijaviti kod Generalnog sekretara Streljačkog kluba „Novi Beograd - Ušće" Dalibora Fatića, na telefone: 011/311-2578; 060/333-6661.

Streljački klub „Novi Beograd - Ušće" nalazi se na Novom Beogradu, ul. Španskih boraca 71-a (blok 24).

 
Jefferson Institut - donacija Norveške i Kanade

Dana 15.07.2009. godine na Fakultetu bezbednosti je svečano otvorena čitaonica Biblioteke koja je Norveškom i Kanadskom donacijom opremljena stranim stručnim knjigama, računarskom mrežnom opremom kao i računarima koji će u buduće biti na raspolaganju studentima i nastavnom osoblju fakulteta.

Dekan Fakulteta bezbednosti prof. dr Vladimir Cvetković zajedno sa kanadskim amabasadorom Mr. John Morrison i norveškim ambasadorom Mr. Haakon Blankenborg simboličnim presecanjem crvene vrpce otvorili su čitaonicu.

 

2009_07150201  2009_07150212
 2009_07150220  2009_07150225
 2009_07150223  2009_07150230

 

 

 
Donacija Narodne Republike Kine

Dana 06.07.2009. godine u Rektoratu Univerziteta u Beogradu potpisan je protokol o primopredaji donacije Narodne Republike Kine. Ovo je prvi deo donacije čija ukupna vrednost iznosi milion evra i koja treba da omogući otvaranje multimedijalnih učionica na svim beogradskim fakultetima.

Protokol su potpisali u ime kineske vlade ambasador Vei Đingua a u ime srpske vlade ministarka finansija Diana Dragutinović.

 DSC00107  DSC00109
   
 
Primatijada - Ohrid 2009.

Studenti Fakulteta bezbednosti su u periodu od 29.04. do 04.05.2009. godine, na Ohridu, učestvovali na Primatijadi - studentskoj manifestaciji na kojoj se jednom godišnje okupljaju studenti sa Prirodno - matematičkih fakulteta svih Univerziteta iz Srbije i regiona. Naš Fakultet je sa svojim sportskim ekipama već treću godinu za redom gost ove manifestacije.

U okviru zvaničnog dela programa najuspešnije su bile ženske ekipe - mali fudbal mesto i rukomet II  mesto. A i muška fudbalska ekipa je pokazala da ima potencijala.

Slobodno vreme provodili smo obilazeći stari deo grada Ohrida, manastir Sveti Naum Ohridski, gradili smo neka nova i obnavljali stara prijateljstva.

Klub studenata FB

 
<< Početak < Prethodna 11 12 13 14 15 Sledeća > Kraj >>

Rezultati 121 - 130 of 142