Skip to content

Fakultet bezbednosti

Разно
Учешће у CIRACRESEE напредном курсу у Охриду

Представници Факултета безбедности, доцент др Вања Роквић и докторанти Милица Ћурчић и Јелена Динић, учествовали су у напредном курсу под називом „Борба против ИСИС активности у циљу радикализације кроз сајбер простор у региону Југоисточне Европе (CIRACRESEE)", одржаном у Охриду, од 03. до 07. априла 2017. године. Курс је организован од стране Института за информационе и комуникационе технологије - ИИКТ из Бугарске и Војне Академије „Генерал Михајло Апостолски" из Македоније, под спонзорством Програма Наука за мир и безбедност.

Циљ CIRACRESEE курса био је да се учесници упознају са глобалним трендовима у вези употребе технологија и сајбер простора од стране ИСИС-а, као и модалитетима спречавања активности ИСИС-а усмерених на регион Југоисточне Европе кроз сајбер простор. Посебан акценат био је посвећен темама као што су: заштита критичне информационе инфраструктуре, изградња друштвене резилијентности и значају регионалне сарадње између држава Југоисточне Европе.
 
1
 
 
Учешће на Сајму образовања у Подгорици

У наставку реализације пројекта представљања Факултета безбедости на сајмовима образовања и сродним манифестацијама, Центар за менаџмент националне безбедности је организовао учешће на Сајму образовања у Подгорици (Црна Гора) од 29. до 31. марта 2017. године.

Успостављени су контакти са организатором манифестације, уз договор да се пропрати интересовање потенцијалних студената нашег факултета кроз додатно слање материјала електронским путем и остваривање контаката са релевантним установама.

Сајам образовања у Подгорици је организован на завидном нивоу и медијски је био веома добро пропраћен, чиме је запажено и учешће Факултета безбедности на њему.

1
2

 

 
Предавање: Менаџмент људских и соц.ресурса у МУП РС

Помоћница министра унутрашњих послова и начелница Сектора за људске ресурсе МУП РС, Катарина Томашевић, одржала је 11. априла 2017. године на Факултету безбедности предавање на тему Менаџмент људских ресурса у Министарству унутрашњих послова Републике Србије. Том приликом студенти су се упознали са основним начелима менаџмента људских ресурса у полицији, правном оквиру рада Сектора, тренутном стању и активностима које се предузимају на пољу унапређења Сектора и квалитета људских ресурса, највећим изазовима са којима се запослени у полицији сусрећу у контексту евроинтеграција и сличним темама. Предавање је одржано студентима 3. године на студијском програму Студије менаџмента људских и социјалних ресурса, у оквиру предмета Корпоративна безбедност.

 
Master's Programme in Nuclear Security in Sofia
Start of the New Admission Cycle of the Master's Programme in Nuclear Security at University of National and World Economy - Sofia, Bulgaria in the framework of the NSS12.

Duration: 120 ECTS, four semesters, two years.

Language: English

Deadline for Application:
1st of July 2017

Partners:
The Master's Programme is a result of an agreement between the International Atomic Energy Agency (IAEA) and the University of National and World Economy (UNWE), Sofia, Bulgaria, signed by the Rector Prof. D.Sc.(Econ.) Statty Stattev and the Director General of IAEA Mr. Yukiya Amano during his visit in Sofia in June 2014.

The Master's Programme is developed and supported by by IAEA, International Nuclear Security Education Network (INSEN) and several Bulgarian and International institutions, including the Bulgarian Academy of Sciences, Sofia University "St. Kliment Ohridski", Technical University - Sofia, the Nuclear Regulatory Agency, Ministry of Energy and the Ministry of Foreign Affairs.

Several technical visits are organized to nuclear facilities.

Currently we have 19 students from the following countries:
Bulgaria, Nigeria, Zambia, Lebanon, Jordan, Burkina Faso, Mauritania, DR Congo,Uganda and Sudan.

Tuition fees:
4 000 Euro / per year (for non- European students)

More Information:
Master's Programme in Nuclear Security
Life in Bulgaria

E-mail: Ova adresa je zaštićena od robota. Potreban vam je Java-skripta da bi ste je videli.

Attention:
Please be advised that according to the national regulations, application documents for studying at UNWE, sent by fax, e-mail or by post are not accepted, not examined and will be disregarded!

The application process is described in details on our site, FAQ Section

 
Пријем код патријарха Иринеја
Представници организационог одбора Међународне научне конференције "Православље и наука" примљени су 4. априла 2017. године у посету код Његове светости патријарха српског Иринеја. Једна од тема сусрета била је обавештење Његове светости о организацији поменуте конференције, као и добијање благослова за њено одржавање у име Српске православне цркве.
Како су у саставу Организационог одбора и наставници Факултета безбедности и доскорашњи декан Факултета проф. др Радомир Милашиновић, ова изузетна прилика је искоришћена за упознавање врха СПЦ са програмима и активностима Факултета безбедности. Тим поводом, покренута је и иницијатива за склапање уговора о сарадњи између Телевизије Храм (телевизије СПЦ) и Факултета безбедности.
Његова светост патријарх српски Иринеј са великом радошћу је благословио деловање организационог одбора и нарочито зажелео успеха, пошто се укупна манифестација одржава у знаку обнове православља у свету, па и у Србији после сто година од комунистичке ревулуције у Русији 1917. године.
 
1
 
Гостујуће предавање на Факултету политичких знаности
У духу споразума о сарадњи између Факултета безбедности и Факултета политичких знаности Универзитета у Загребу, проф. др Зоран Кековић је 10. марта 2017. године одржао гостујуће предавање студентима 3. и 4. године Факултета политичких знаности у Загребу. Тема предавања била је: Стандарди у управљању ризицима и кризама. Том приликом организован је сусрет са руководством Факултета политичких знаности. Заједнички став је да би сарадњу између две установе требало проширити и на размену студената и њихових идеја.
 
Распоред одржавања приремне наставе
 
Учешће на међународној научној Конференцији у Шангају

У организацији престижног ФУДАН Универзитета из Шангаја, Шангајског института за европске студије и Шангајске академије друштвених наука, у периоду од 1. до 3. марта 2017. године одржана је међународна научна Конференцијиа под називом: "Један појас један пут: Процена безбедносних ризика и отпорности" (One Belt One Road - Security Risk Assesments and Resilience). На конференцији су, на позив организатора,  са уводним реферетима учествовали:

  • мр Владимир Божовић, посебни саветник председника Владе Републике Србије господина Александра Вучића,
  • Проф. др Ивица Радовић, декан Факултета безбедности Универзитета у Београду,
  • Проф. др Зоран Драгишић, продекан Факултета безбедности Универзитета у Београду,
  • Др Дарко Трифуновић, директор Центра за националну и међународну безбедност Факултета безбедности.

Са кинеске стране на Конференцији су, поред руководства поменуте три академске институције, учествовали  и водећи кинески научници,  као и високо рангирани политички лидери Кине.

Током Конференције, декан Факултета безбедности проф. др Ивица Радовић је потписао два важна уговора о сарадњи између Факултета и Шангајског института за европске студије, као и Шангајске академије друштвених наука. У непосредном сусрету делегације Факултета безбедности са руководством ФУДАН Универзитета, такође је договорена сарадња у области безбедности иницијативе "Један појас један пут". Том приликом разговарано је и о могућностима сарадње ФУДАН Универзитета са Универзитетом у Београду, укључујући потписивање Меморандума о сарадњи између ове две водеће академске институције НР Кине и Републике Србије.

На завршном радном састанку и током свечане вечере договорена је заједничка сарадња у реализацији будућих научних пројеката релевантних за безбедност иницијативе "Један појас један пут". Такође, договорено је и оснивање заједничког центра за кординацију активности у погледу наведене иницијативе, који ће бити лоциран на Факултету безбедности.

1-S1
1-S2
 1-S3  1-S4

 

 
Конкурс за УВОД У МЕНАЏМЕНТ - непуно радно време
 
Уплатница
 
<< Početak < Prethodna 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Sledeća > Kraj >>

Rezultati 1 - 10 of 109