Skip to content

Fakultet bezbednosti

*** В Е С Т И *** arrow Новости arrow За студенте
За студенте
Izveštaj sa seminara "Studentsko - kopaonički susreti"

Delegacija studenata Fakulteta bezbednosti učestvovala je na seminaru  ''Studentsko - kopaonički susreti'' koji je održan od 2. do 5. decembra 2010. godine, na Kopaoniku.

Delegaciju Fakulteta bezbednosti činili su: Marko Nedeljković, Tijana Prizrenac, Višnja Đujić, Maja Stamenković, Danil Vukičević, Miroslav Šurdilović, Maja Stanković, Stefan Labudović, Marina Mitrović, Miljana Dželetović, Aleksandar Marić.

Osnovne teme ovog seminara bile su: studentsko organizovanje, mobilnost,  Bolonjski proces i unapređenje kavaliteta studiranja.

Na seminaru su učestvovali predstavnici velikog broja fakulteta i univerziteta kako iz Srbije tako i iz regiona. Ono što su organizatori istakli jeste da je ovo bio regionalni seminar koji ima tendencuju da preraste u evropski.

Studente su pozdravili i održali uvodne govore, Ministar prosvete Republike Srbije, Žarko Obradović, ambasador Ruske Federacije u Republici Srbiji Njegova Ekselencija Aleksansar Vasiljević Konuzin, Rektor Univerziteta u Kragujevcu, Slobodan Arsenijević i dekan Pravnog fakulteta u Beogradu, Mirko Vasiljević.

Koristimo priliku da se zahvalimo dekanu, profesorima i studentima Fakulteta bezbednosti na ukazanom poverenju, moralnoj i materijalnoj podršci.

članovi delegacije Fakulteta bezbednosti

 Picture 035  
Picture 036
 Picture 039  Picture 043

 
Pravilnik o polaganju ispita i ocenjivanju na ispitu

Nastavno-naučno veće Fakulteta bezbednosti je na sednici održanoj dana 09.09.2010. godine donelo:

 
Jean-Picetet međunarodno takmičenje
Tim Fakulteta bazbednosti kvalifikovao se za učešće na međunarodnom Jean-Picetet takmičenju iz oblasti Međunarodnog humanitarnog prava.
Studenti četvrte godine Maša Kovačević, Bojan Ristić i Stefan Labudović, nakon uspešno položenih testova kvalifikovali su se na prestižno međunarodno Jean-Pictet takmicčnje iz oblasti Međunarodnog humanitarnog prava. Ove godine takmičenje će se organizovati u Kanadi u periodu od 20. do 27. marta, gde će tim Fakulteta bezbednosti učestvovati sa 47 ekipa iz celog sveta.
 
Nacionalno takmičenje studenata u poznavanju Međunarodnog humanitarnog prava

Studenti treće godine Fakulteta bezbednosti Bojan Ristić, Stefan Labudović i Maša Kovačević, sa asistentkinjom Vanjom Rokvić (u ulozi trenera), učestvovali su u takmičenju iz oblasti međunarodnog humanitarnog prava (MHP), čiji je organizator i domaćin bio Crveni krst Srbije.

Na takmičenju koje se održalo od 25. - 30. aprila 2009. godine učestvovalo je pet takmičarskih timova. Ekipa studenata našeg Fakulteta je osvojila drugo mesto, pehar i diplome, ali i plasman na regionalno takmičenje koje će se održati na jesen u Sarajevu.

Nacionalno takmičenje studenata u poznavanju humanitarnog prava, popularno nazvano "Mut kort" [Moot Court], odigrava se po osmi put, čime je ustanovljena jedna tradicija i potpomognuta bolja integracija humanitarnog prava u univerzitetske programe koji se tiču međunarodnog prava.

Ovogodišnje takmičenje podržala je Ambasada Kraljevine Norveške u Beogradu i Međunarodni komitet Crvenog krsta – Regionalna Delegacija u Beogradu.

 
Vojna biblioteka

ZAKLJUČEN SPORAZUM IZMEDJU FAKULTETA BEZBEDNOSTI I DIREKCIJE ZA IZDAVAČKU I BIBLIOTEČKO-INFORMACIONU DELATNOST

Fakultet bezbednosti i Direkcija za izdavačku i bibliotečko-informacionu delatnost (DIBID), Uprave za školstvo - Sektor za ljudske resurse, Ministarstva odbrane Republike Srbije, potpisali su sporazum o poslovno-tehničkoj saradnji, kako bi profesori i studenti mogli da koriste bibliotečku građu otvorenog karaktera.

Radno vreme sa korisnicima:

  • Balkanska 53 – 8:00-14:30 (pauza 10:00-10:30) 
  • Braće Jugovića 19 – 9:00-18:00 (pauza pre podne: 10:00-10:30, pauza po podne: 16:00-16:30) 
  • Topčider – samo sredom 8:00-15:00 (pauza 10:00-10:30) 
  • Banjica – 8:00-15:00 (pauza 10:00-10:30)

Bibliotečku građu pozajmljenu iz biblioteke korisnik je dužan da vrati, najkasnije za 30 dana, izuzev fonda u Braće Jugovića 19, čije korišćenje je ograničeno na 20 dana.

Korisnik ima pravo da pozajmljenu knjigu produži za još 30 ili 20 dana, u zavisnosti od fonda koji koristi, lično ili telefonskim putem. U izuzetnim slučajevima, ako je knjiga hitno potrebna CVNDIB, korisnik je dužan da je, na zahtev službenog lica Biblioteke, vrati pre predviđenog roka.

Više informacija o radu Direkcije za izdavačku i bibliotečko-informacionu delatnost videti na sajtu: www.dibid.mod.gov.rs

 
<< Početak < Prethodna 1 2 3 Sledeća > Kraj >>

Rezultati 21 - 26 of 26