Skip to content

Fakultet bezbednosti

*** В Е С Т И *** arrow Новости arrow За студенте
За студенте
Nacionalno takmičenje studenata u poznavanju Međunarodnog humanitarnog prava

Studenti treće godine Fakulteta bezbednosti Bojan Ristić, Stefan Labudović i Maša Kovačević, sa asistentkinjom Vanjom Rokvić (u ulozi trenera), učestvovali su u takmičenju iz oblasti međunarodnog humanitarnog prava (MHP), čiji je organizator i domaćin bio Crveni krst Srbije.

Na takmičenju koje se održalo od 25. - 30. aprila 2009. godine učestvovalo je pet takmičarskih timova. Ekipa studenata našeg Fakulteta je osvojila drugo mesto, pehar i diplome, ali i plasman na regionalno takmičenje koje će se održati na jesen u Sarajevu.

Nacionalno takmičenje studenata u poznavanju humanitarnog prava, popularno nazvano "Mut kort" [Moot Court], odigrava se po osmi put, čime je ustanovljena jedna tradicija i potpomognuta bolja integracija humanitarnog prava u univerzitetske programe koji se tiču međunarodnog prava.

Ovogodišnje takmičenje podržala je Ambasada Kraljevine Norveške u Beogradu i Međunarodni komitet Crvenog krsta – Regionalna Delegacija u Beogradu.

 
Vojna biblioteka

ZAKLJUČEN SPORAZUM IZMEDJU FAKULTETA BEZBEDNOSTI I DIREKCIJE ZA IZDAVAČKU I BIBLIOTEČKO-INFORMACIONU DELATNOST

Fakultet bezbednosti i Direkcija za izdavačku i bibliotečko-informacionu delatnost (DIBID), Uprave za školstvo - Sektor za ljudske resurse, Ministarstva odbrane Republike Srbije, potpisali su sporazum o poslovno-tehničkoj saradnji, kako bi profesori i studenti mogli da koriste bibliotečku građu otvorenog karaktera.

Radno vreme sa korisnicima:

  • Balkanska 53 – 8:00-14:30 (pauza 10:00-10:30) 
  • Braće Jugovića 19 – 9:00-18:00 (pauza pre podne: 10:00-10:30, pauza po podne: 16:00-16:30) 
  • Topčider – samo sredom 8:00-15:00 (pauza 10:00-10:30) 
  • Banjica – 8:00-15:00 (pauza 10:00-10:30)

Bibliotečku građu pozajmljenu iz biblioteke korisnik je dužan da vrati, najkasnije za 30 dana, izuzev fonda u Braće Jugovića 19, čije korišćenje je ograničeno na 20 dana.

Korisnik ima pravo da pozajmljenu knjigu produži za još 30 ili 20 dana, u zavisnosti od fonda koji koristi, lično ili telefonskim putem. U izuzetnim slučajevima, ako je knjiga hitno potrebna CVNDIB, korisnik je dužan da je, na zahtev službenog lica Biblioteke, vrati pre predviđenog roka.

Više informacija o radu Direkcije za izdavačku i bibliotečko-informacionu delatnost videti na sajtu: www.dibid.mod.gov.rs

 
<< Početak < Prethodna 1 2 3 Sledeća > Kraj >>

Rezultati 21 - 22 of 22