Skip to content

Fakultet bezbednosti

*** В Е С Т И *** arrow Новости arrow За студенте
За студенте
БОВ курс - пријава

КУРС БЕЗБЕДНОСНО ОПЕРАТИВНИХ ВЕШТИНА – БОВ

за прву годину студија

Обавештавају се студенти прве године студија да због формирања XV групе могу извршити пријаву електронским путем преко банера БОВ или SMS-ом на телефон 064/892-13-27.

Курс ће, поред планираних наставних садржаја и практичних вежби, обухватити и посету једном од наставних центара Министарства унутрашњих послова. На овај начин ће студенти током Курса бити у могућности да стичу потребна знања, изграђују вештине и ставове, као и да теоријско знање повежу са практичном применом.

Настава почиње дана 11.04.2016. године у Спортском центру „Олимп“. Настава ће се одржавати понедељком и петком у термину од 15,00 до 16,30 часова, и средом у термину од 15,30 до 17,00 часова.

РУКОВОДИЛАЦ КУРСА         
главни полицијски саветник     
Доц. др Александар Ђорђевић

 

 
Prijava za članstvo u Studentskom grappling klubu "{FB}ezbednost"

Obaveštenje studentima o osnivanju Studentskog grappling kluba "{FB}ezbednost"

 

Poštovani studenti Fakulteta bezbednosti,

Obaveštavamo Vas da je na osnovu ideje Inovacionog centra Fakulteta bezbednosti 01. aprila 2014. godine otpočeo sa radom  studentski grappling klub "{FB}ezbednost".

Cilj i osnovna zamisao osnivanja jednog ovakvog kluba na Fakultetu bezbednosti jeste da studenti, osim znanja koje stiču u okviru formalnog obrazovanja tokom studija, kao i kroz neformalno obrazovanje (kurseve, edukacije, obuke Inovacionog centra Fakulteta bezbednosti), ovladaju i jednom ovakvom veštinom radi razvijanja  svojih psihofizičkih sposobnosti. Takođe, ne može se zanemariti ni činjenica da na fakultetu postoje studenti koji su postigli zapažene rezultate u ovoj borilačkoj veštini, što nas je još više motivisalo da je približimo i drugima.

Grappling spada u grupu rvačkih sportova, kao što su brazilski džiu džicu, rvanje, džudo, sambo i dr. U sportovima ovakvog tipa nisu dozvoljeni udarci, a borba počinje iz stojećeg stava. Obaranjem protivnika nekom od dozvoljenih tehnika (razni zahvati imobilizacije) potrebno je da se uspostavi kontrola nad njim, a zatim se borba nastavlja u parteru, sa ciljem da se plasira neka od dozvoljenih tehnika završnice (poluge na rukama, nogama, vratu, gušenja ili davljenja) i tako primora protivnik na predaju bez upotrebe udaraca.

Zahvaljujući tehnikama koje se primenjuju u grappling-u, pokazalo se da ova veština zauzima značajno mesto u obuci specijalnih vojnih i policijskih jedinica. Pre svega, ovladavanje ovakvom veštinom omogućava da se izvršioci krivičnih dela koji pružaju otpor savladaju uz najmanju mogućnost povreda, u skladu sa policijskim ovlašćenjima. Ovakva znanja korisna su i studentima Fakulteta bezbednosti.

Pošto je reč o rvačkom sportu,  grappling sve veću popularnost dostiže posebno zbog toga što je mogućnost povreda u praksi svedena na minimum. Kao takav,  idealan je za sve, bez obzira na starosnu dob i fizičku spremu. To je bio još jedan od razloga za otvaranje studentskog kluba.

Grappling ima veliku ulogu i u razvoju MMA sporta. S obzirom na njegovu veliku popularnost  u svetu, tendencija je Svetskog grappling odbora da ovaj borilački sport uključi u olimpijske borilačke discipline, što bi se trebalo dogoditi već na letnjim Olimpijskim igrama 2016. godine.

Pozivamo sve zainteresovane studente da se priključe već formiranim grupama i prijave za članstvo u klubu, na mejl:fbgrapplingclub@gmail.com (u prijavi navesti ime, prezime, broj indeksa i broj telefona). Nakon prijave za članstvo, koordinatori kluba će Vas obavestiti o svim neophodnim detaljima. Treninzi se realizuju svakog utorka i četvrtka od 19.30 časova i subotom od 15 časova. Rasporedi treninga biće prilagođeni u skladu sa obavezama studenata.

S poštovanjem,
Koordinatori


 
СТУДЕНТСКИ OnLine сервис

ОБАВЕШТЕЊЕ

Студенти основних академских студија могу да пријављују испите преко портала Студентски сервис Факултета безбедности.

 
Danas Conference Center d.o.o. - besplatne kotizacije
Konferencijski centar DANAS d.o.o. 

Konferencijski centar DANAS d.o.o. obaveštava sve studente Fakulteta bezbednosti da su im omogućene besplatne kotizacije za sve naredne redovne panel diskusije koje organizuje DCC.

Na sajtu je spisak tema do kraja godine i ukoliko su teme interesantne, pred svaku konferenciju, studenti se mogu prijavljivati putem email-a: conferences@danas.rs

Danas Conference Center d.o.o.
Alekse Nenadovica 19-23, Beograd, Srbija

Conference Center&TV Studio:
Milentija Popovica 5, Hyatt Regency Hotel, Lower Lobby, 11070 Novi Beograd

 

 
Uspeh studenata FB na XI nacionalnom takmičenju u poznavanju Međunarodnog humanitarnog prava

Studenti Fakulteta bezbednosti Univerziteta u Beogradu Danica Ćirković, Iztok Suša i Snežana Malić, sa asistentkinjom dr Vanjom Rokvić u ulozi trenera, su ostvarili značajan uspeh na Moot Court nacionalnom studentskom takmičenju u poznavanju Međunarodnog humanitarnog prava. Takmičenje se održalo od 28. septembra do 01. oktobra 2012.godine. Organizator i domaćin takmičenja je bio Crveni krst Srbije, uz podršku Međunarodnog komiteta Crvenog krsta i Ambasade Švajcarske u Beogradu.

U konkurenciji od 30 učesnika sa Fakulteta političkih nauka, Pravnog fakulteta Univerziteta u Beogradu, Vojne akademije, Pravnog fakulteta Univerziteta u Novom Sadu, Pravnog fakulteta Univerziteta u Nišu, Pravnog fakulteta Univerziteta u Kragujevcu, Akademije za pravosuđe i privredu iz Novog Sada i FORKUP-ALFA Univerziteta, studenti našeg fakulteta su osvojili treće, četvrto i peto mesto.

Danica Ćirković je zauzela treće mesto i plasirala se na međunarodno takmičenje u poznavanju Međunarodnog humanitarnog prava, pod nazivom Jean-Pictet. Snežana Malić je zauzela četvrto, a Iztok Suša peto mesto i oni su se plasirali na regionalno takmičenje koje će se održati u Sarajevu krajem novembra ove godine.

Učesnici takmičenja su imali priliku da pokažu svoje znanje iz ove oblasti, ali i da pokažu umeće debatovanja, sposobnost argumentovanja i timski rad. Kroz igranje uloga pravnih savetnika, vojnih oficira i humanitarnih radnika, studenti našeg fakulteta su se posle 5 rundi plasirali u finale takmičenja i tako izborili za visoke plasmane.

 
Svečani prijem novih studenata - školska 2012/2013. godina

Dana 01.10.2012. godine održan je svečani prijem studenata prve godine (brucoši) upisanih školske 2012/2013. godine, na Vojnoj akademiji - veliki amfiteatar (kino sala).

Studente su pozdravili i poželeli im dobrodošlicu dosadašnji dekan Prof. dr Vladimir Cvetković, a potom i novoizabrani dekan Prof. dr Radomir Milašinović. Nakon pozdravnog govora dekana Fakulteta bezbednosti, studentima se obratio šef Studentske službe mr Goran Samojlovski. Na kraju, prisutnima su se obratili i predstavnici Sudentskog parlamenta.

Svečanom prijemu su još prisustvovali Prof. dr Ivica Radović, Prof. dr Vladimir Jakovljević, Prof. dr Zoran Keković i Prof. dr Željko Bralić.

 dolazak studenata  ulazak u amfiteatar 
 kino sala  svecani prijem
 Prof. dr Vladimir Cvetković  dekan Prof. dr Radomir Milašinović
 govor dekana  svečani prijem brucoša

 

 
AIESEC - obavljanje prakse u inostranstvu

AIESEC je međunarodna platforma namenjena mladim ljudima koji teže da otkriju i razviju sopstvene potencijale kako bi imali pozitivan uticaj na društvo. Od 1948. godine AIESEC stvara mlade lidere u preko 107 zemalja sveta, radeći u partnerstvu sa kompanijama i univerzitetima. Poseduje inovativni proces razvoja koji je sastavljen od izuzetnog liderskog iskustva i globalnog programa razmene.

Trenutno nudimo sjajnu mogućnost odlaska na praksu u inostranstvo u trajanju od 6 nedelja. Studentima se pruža šansa da rade i žive u stranoj zemlji. Proces apliciranja je u toku.

 
Konkursi za stipendije zadužbina i fondova Univerziteta
 
Centar za razvoj karijere i savetovanje studenata Univerziteta u Beogradu

Cilj rada Centra je da se putem njegovog sajta studenti redovno informišu  o praksama, poslovima, predavanjima i različitim programima koje Centar organizuje.

Centar je u proteklom periodu relizovao veliki broj programa u oblasti povezivanja akademske  i poslovne zajednice, potpisao niz ugovora sa privrednim subjektima i organizacijama nastojeći da obezbedi praksu studentima i organizovao preko 130 predavanja. Neki od programa koji su posebno bili atraktivni našim studentima su «Saznajte iz prve ruke - program poseta kompanijama», «Karijera 3 u 1 - karijerno informisanje, savetovanje i edukacija», i program prakse u komunalnim preduzećima grada Beograda «BG Prakse 2011.», «Kadar da budem kadar - trening profesionalnog razvoja studenata», panel diskusije o zapošljivosti diplomaca Univerziteta u Beogradu i potrebnih, a deficitarnih  veština u savremenom poslovnom okruženju.

Kao što znate  Centar se odlukom Saveta finansira jednokratnim godišnjim uplatama studenata u protivrednosti jednog evra i stalo nam je da studenti znaju da je u pitanju simboličan iznos u odnosu na ono što Centar redovno pruža studentima.

Tokom  upisa školske 2010/11 organizovali smo akciju Centrovske kutije i bili u prilici da  zahvaljujući ljubaznosti donatora postavime glasačke kutije u holove fakulteta. Ove godine, ideja je da na  sajtu fakulteta budu postavljeni baneri  «CENTROVSKE KUTIJE»  i na taj način omogućimo studentima  da se upišu na mejling listu Centra i na taj način redovno dobijaju informacije u skladu sa vlastitim interesovanjima. 

baner-5

 
Uspesi naših studenata - Ana Mandić

AnaMandicU Hali Sportova je u periodu od 18.05. do 22.05.2011. godine održano Evropsko prvenstvo u karateu. Učestvovalo je 26 zemalja i preko 800 takmičara, a među njima i naša studentkinja Ana Mandić koja je osvojila srebrnu medalju, na polju kata za Seniorsku reprezentaciju Fudokan karate saveza Srbije.

Ana se karateom bavi od njene devete godine. Trenutno je član karate kluba Crvena Zvezda. Nosilac je crnog pojasa 1. dan od 2007. godine. Do sada je učestvovala na sedam Evropskih i Svetskih prvenstava na kojima je postigla odlične rezultate: na Evropskom prvenstvu (2005, 2006 i 2007. godine) dva druga i jedno treće mesto, na Svetskom prvenstvu (2007.), u Poljskoj drugo mesto, i na Državnom prvenstvu u Beogradu, 2009. godine  - prvo mesto. Pored ovih osvojenih medalja, Ana poseduje još 57 medalja, od kojih 33 zlatne i vlastita 3 pehara. I kao što sama kaže: "Treninzi se nastavljaju, jer već u novembru me očekuje Svetsko prvenstvo."

Nadamo se da joj ovo neće smetati u studiranju i da će uspeti da postigne i akademski uspeh, kao što je to činila sa uspehom u srednjoj školi.

 
<< Početak < Prethodna 1 2 3 Sledeća > Kraj >>

Rezultati 11 - 20 of 26