Skip to content

Fakultet bezbednosti

За студенте
Конкурс:семестар из безбедносног менаџмента у Берлину

Berlin School of Economics and Law позива студенте из иностранства да се пријаве за похађање семестра из безбедносног менаџмента у школској 2017/2018. години.

 

Онлајн формулар за пријаву ће бити активан тек почетком маја месеца 2017. године.

 
Конкурс: ЕРАСМУС+ мобилност студената
За све додатне информације обратите се проф. др Желимиру Кешетовићу.
 
Конкурс: најбољи научно-истраживачки рад студената

УНИВЕРЗИТЕТ У БЕОГРАДУ

К О Н К УР С

за најбољи научно-истраживачки и стручни рад студената за 2016. годину        

 У циљу подстицања бољег успеха на студијама, развијања интересовања за научно-истраживачки и стручни рад студената, подстицања креативног и критичког мишљења, студентима основних академских студија, односно интегрисаних академских студија, Универзитет у Београду сваке године додељује награду за најбољи научно-истраживачки и стручни рад студената из сваке групације факултета, израђен у претходној календарској години.

Писмени, дипломски, семинарски и други студентски радови који представљају наставну обавезу, не могу се подносити на конкурс.

Награђени радови се штампају у посебном зборнику, чији је уредник проректор за науку и објављују се на интернет страници Универзитета.

Рок за пријављивање радова на конкурс је 15. мај 2017. године.

У прилогу сваког рада доставља се запечаћена коверта на којој је назначена шифра рада, а у којој су подаци о аутору рада и то: име и презиме, година студија, студијски програм, контакт адреса и телефон.

Радови се достављају у штампаној и електронској форми - непотписани, са шифром и кратком стручном оценом факултета oдговорној особи на Факултету безбедности проф. др Желимиру Кешетовићу.

 
Такмичење у заступању људских права Нелсон Мендела
 
Конкурс за стипендије фондације Коста Мигрић
 
БОВ курс - пријава

КУРС БЕЗБЕДНОСНО ОПЕРАТИВНИХ ВЕШТИНА – БОВ

за прву годину студија

Обавештавају се студенти прве године студија да због формирања XV групе могу извршити пријаву електронским путем преко банера БОВ или SMS-ом на телефон 064/892-13-27.

Курс ће, поред планираних наставних садржаја и практичних вежби, обухватити и посету једном од наставних центара Министарства унутрашњих послова. На овај начин ће студенти током Курса бити у могућности да стичу потребна знања, изграђују вештине и ставове, као и да теоријско знање повежу са практичном применом.

Настава почиње дана 11.04.2016. године у Спортском центру „Олимп“. Настава ће се одржавати понедељком и петком у термину од 15,00 до 16,30 часова, и средом у термину од 15,30 до 17,00 часова.

РУКОВОДИЛАЦ КУРСА         
главни полицијски саветник     
Доц. др Александар Ђорђевић

 

 
Prijava za članstvo u Studentskom grappling klubu "{FB}ezbednost"

Obaveštenje studentima o osnivanju Studentskog grappling kluba "{FB}ezbednost"

 

Poštovani studenti Fakulteta bezbednosti,

Obaveštavamo Vas da je na osnovu ideje Inovacionog centra Fakulteta bezbednosti 01. aprila 2014. godine otpočeo sa radom  studentski grappling klub "{FB}ezbednost".

Cilj i osnovna zamisao osnivanja jednog ovakvog kluba na Fakultetu bezbednosti jeste da studenti, osim znanja koje stiču u okviru formalnog obrazovanja tokom studija, kao i kroz neformalno obrazovanje (kurseve, edukacije, obuke Inovacionog centra Fakulteta bezbednosti), ovladaju i jednom ovakvom veštinom radi razvijanja  svojih psihofizičkih sposobnosti. Takođe, ne može se zanemariti ni činjenica da na fakultetu postoje studenti koji su postigli zapažene rezultate u ovoj borilačkoj veštini, što nas je još više motivisalo da je približimo i drugima.

Grappling spada u grupu rvačkih sportova, kao što su brazilski džiu džicu, rvanje, džudo, sambo i dr. U sportovima ovakvog tipa nisu dozvoljeni udarci, a borba počinje iz stojećeg stava. Obaranjem protivnika nekom od dozvoljenih tehnika (razni zahvati imobilizacije) potrebno je da se uspostavi kontrola nad njim, a zatim se borba nastavlja u parteru, sa ciljem da se plasira neka od dozvoljenih tehnika završnice (poluge na rukama, nogama, vratu, gušenja ili davljenja) i tako primora protivnik na predaju bez upotrebe udaraca.

Zahvaljujući tehnikama koje se primenjuju u grappling-u, pokazalo se da ova veština zauzima značajno mesto u obuci specijalnih vojnih i policijskih jedinica. Pre svega, ovladavanje ovakvom veštinom omogućava da se izvršioci krivičnih dela koji pružaju otpor savladaju uz najmanju mogućnost povreda, u skladu sa policijskim ovlašćenjima. Ovakva znanja korisna su i studentima Fakulteta bezbednosti.

Pošto je reč o rvačkom sportu,  grappling sve veću popularnost dostiže posebno zbog toga što je mogućnost povreda u praksi svedena na minimum. Kao takav,  idealan je za sve, bez obzira na starosnu dob i fizičku spremu. To je bio još jedan od razloga za otvaranje studentskog kluba.

Grappling ima veliku ulogu i u razvoju MMA sporta. S obzirom na njegovu veliku popularnost  u svetu, tendencija je Svetskog grappling odbora da ovaj borilački sport uključi u olimpijske borilačke discipline, što bi se trebalo dogoditi već na letnjim Olimpijskim igrama 2016. godine.

Pozivamo sve zainteresovane studente da se priključe već formiranim grupama i prijave za članstvo u klubu, na mejl: Ova adresa je zaštićena od robota. Potreban vam je Java-skripta da bi ste je videli.  (u prijavi navesti ime, prezime, broj indeksa i broj telefona). Nakon prijave za članstvo, koordinatori kluba će Vas obavestiti o svim neophodnim detaljima. Treninzi se realizuju svakog utorka i četvrtka od 19.30 časova i subotom od 15 časova. Rasporedi treninga biće prilagođeni u skladu sa obavezama studenata.

S poštovanjem,
Koordinatori


 
СТУДЕНТСКИ OnLine сервис

ОБАВЕШТЕЊЕ

Студенти основних академских студија могу да пријављују испите преко портала Студентски сервис Факултета безбедности.

 
Danas Conference Center d.o.o. - besplatne kotizacije
Konferencijski centar DANAS d.o.o. 

Konferencijski centar DANAS d.o.o. obaveštava sve studente Fakulteta bezbednosti da su im omogućene besplatne kotizacije za sve naredne redovne panel diskusije koje organizuje DCC.

Na sajtu je spisak tema do kraja godine i ukoliko su teme interesantne, pred svaku konferenciju, studenti se mogu prijavljivati putem email-a: Ova adresa je zaštićena od robota. Potreban vam je Java-skripta da bi ste je videli.

Danas Conference Center d.o.o.
Alekse Nenadovica 19-23, Beograd, Srbija

Conference Center&TV Studio:
Milentija Popovica 5, Hyatt Regency Hotel, Lower Lobby, 11070 Novi Beograd

 

 
Uspeh studenata FB na XI nacionalnom takmičenju u poznavanju Međunarodnog humanitarnog prava

Studenti Fakulteta bezbednosti Univerziteta u Beogradu Danica Ćirković, Iztok Suša i Snežana Malić, sa asistentkinjom dr Vanjom Rokvić u ulozi trenera, su ostvarili značajan uspeh na Moot Court nacionalnom studentskom takmičenju u poznavanju Međunarodnog humanitarnog prava. Takmičenje se održalo od 28. septembra do 01. oktobra 2012.godine. Organizator i domaćin takmičenja je bio Crveni krst Srbije, uz podršku Međunarodnog komiteta Crvenog krsta i Ambasade Švajcarske u Beogradu.

U konkurenciji od 30 učesnika sa Fakulteta političkih nauka, Pravnog fakulteta Univerziteta u Beogradu, Vojne akademije, Pravnog fakulteta Univerziteta u Novom Sadu, Pravnog fakulteta Univerziteta u Nišu, Pravnog fakulteta Univerziteta u Kragujevcu, Akademije za pravosuđe i privredu iz Novog Sada i FORKUP-ALFA Univerziteta, studenti našeg fakulteta su osvojili treće, četvrto i peto mesto.

Danica Ćirković je zauzela treće mesto i plasirala se na međunarodno takmičenje u poznavanju Međunarodnog humanitarnog prava, pod nazivom Jean-Pictet. Snežana Malić je zauzela četvrto, a Iztok Suša peto mesto i oni su se plasirali na regionalno takmičenje koje će se održati u Sarajevu krajem novembra ove godine.

Učesnici takmičenja su imali priliku da pokažu svoje znanje iz ove oblasti, ali i da pokažu umeće debatovanja, sposobnost argumentovanja i timski rad. Kroz igranje uloga pravnih savetnika, vojnih oficira i humanitarnih radnika, studenti našeg fakulteta su se posle 5 rundi plasirali u finale takmičenja i tako izborili za visoke plasmane.

 
<< Početak < Prethodna 1 2 3 Sledeća > Kraj >>

Rezultati 1 - 10 of 21