Skip to content

Fakultet bezbednosti

Raspored ispita
JUNSKI ISPITNI ROK 2015.

..................................................................................................................................................................................................
ENGLESKI JEZIK 2 - Prof. Pavlović

Deo ispita koji je zakazan za 26. maj, biće održan u terminu predviđenom za ispit EJ2, a to je 10. jun. Znači, kompletan ispit EJ2 u junskom roku će biti polagan 10. juna.

Dataljno obaveštenje o grupama za polaganje ispita i satnici sledi.
 


ENGLESKI JEZIK 2, završni ispit
(samo za studente Prof. Zorana Pavlovića)

 - Prvi deo ispita (gramatički test) biće održan 26. maja  u kino sali Vojne akademije. Počinje u 13.15 časova.

Ovaj deo ispita je test koji obuhvata sledeće delove gramatike engleskog jezika: 1. Građenje i upotreba glagolskih vremena;   2. Aktivne i pasivne rečenice;   3. Pogodbene rečenice (svi tipovi);   4. Causative HAVE - GET;   5. Indirektan govor (prepričavanje) i slaganje vremena u indirektnom govoru.

- Drugi deo ispita (test razumevanja pročitanog teksta) biće urađen  10. juna, 2015. godine u kino sali Vojne akademije. Počinje u 11 časova.

Ovaj deo ispita je test koji se polaže tako što studenti odgovaraju na pitanja iz sledećih tekstova iz udžbenika An English Reader, Prof. Danijele Nejković:

1.The English Language Today (str. 11-12);   2.Outline Britain (str. 14-15);   3.System of Government (str. 17-18);   4. The UN (str. 33-36);   5. Why the European Union? (str. 38-40); 6. How Is the EU Organized? (str. 42-43)   7. Knowns and Unknowns (str.101-102);   8. Towards a New Typology of Crises (str. 115-116).

- Oba dela ispita (oba testa) se rade tako što studenti biraju jedan od ponuđenih odgovora/rešenja na postavljeno pitanje/zadatak (zaokruživanjem broja ili slova ispred)

- Detaljan raspored polaganja oba dela ispita (grupe za polaganje i satnica) biće objavljeni blagovremeno.

- Prof. Zoran Pavlović će potpisivati indekse studentima kojima je to potrebno (na budžetu) u vreme polaganja ispita (i prvog i drugog dela). Studenti koji ne nameravaju da izađu na ispit u junskom roku, a potpis u indeksu im je neophodan, mogu da ga pošalju indeks na potpis po koleginici ili kolegi - ne moraju da indeks donesu lično.

 
MAJSKI ISPITNI ROK 2015.