Skip to content

Fakultet bezbednosti

ОБАВЕШТЕЊЕ

Упис примљених кандидата у прву годину основних студија на Факултету безбедности у школској 2016/17. години обавиће се  према редоследу на коначној ранг листи и то по следећем распореду:

 • 06.07.2016. године од броја 1 до 150  у термину од 9.00 до 14.00 сати
 • 07.07.2016. године од броја 151 до 390 у термину од 9.00 до 15.00 сати
 • 08.07.2016. године од 9.00 сати за преостала слободна места
ДЕТАЉИ О УПИСУ У ЗАВИСНОСТИ ОД СТАТУСА КАНДИДАТА

 • 06.07.2016. године у времену од 9.00 до 14.00 сати упис кандидата који су остварили право да се финансирају из буџета Републике Србије (од броја 1 до 150 на коначној ранг листи) обавиће се тако што ће се у 9.00 сати вршити прозивка кандидата за упис по редоследу на ранг листи. Редослед уписа кандидата одређује место на ранг листи.
  Кандидати који не буду присутни на прозивци моћи ће да се упишу истог дана до 15.00 сати.
  Кандидати који не буду присутни истог дана до 15.00 сати сматраће се да су одустали од уписа.
  Лице које је у радном односу, а налази се на ранг листи за упис студената који се финансирају из буџета и не може испунити обавезе које проистичу из наставног плана и програма и режима студија може се уписати као самофинансирајући студент, под условом да потпише изјаву којом одустаје од уписа на буџет.
 • Упис кандидата у статусу самофинансирајућег студента обавиће се по следећем распореду:
  07.07.2016. у времену од 9.00 до 15,00 сати обавиће се упис за кандидате од броја 151 до броја 390 на ранг-листи;
  Прозивка кандидата за упис обавиће се у 9.00 сати.
  Кандидати који не буду присутни на прозивци моћи ће да се упишу истог дана до 15.00 сати.
  Кандидати који не буду присутни истог дана до 15.00 сати сматраће се да су одустали од уписа.
 • 08.07.2016. уколико остане места за упис вршиће се прозивка у 9.00 сати за кандидате од редног броја 391, док се не попуне слободна места.
  Померање кандидата на ранг-листи вршиће се искључиво у случајевима када претходни кандидат не дође на упис у планирано време или одустане од уписа.
ПОТРЕБНА ДОКУМЕНТА ЗА УПИС
 • 1. индекс (добија се на факултету);
 • 2. два пријавна листа ШВ-20 и један семестрални лист (добијају се на факултету);
 • 3. оригинална сведочанства I, II, III и IV  разреда;
 • 4. оригинал дипломе о завршеној средњој школи;
 • 5. извод из матичне књиге рођених (са холограмом);
 • 6. две фотографије 3,5 х 4,5 cm;
 • 7. докази о уплати на жиро рачун факултета безбедности (број 840-1832666-90 и позив на број 999):
  • трошкова уписа у износу од 8.500,00 динара (плаћају сви студенти);
  • за Центар за развој каријере и саветовања студената Универзитета у Београду 100,00 динара (плаћају сви студенти);
  • прве рате школарине у износу од 53.500,00 динара за самофинансирајуће студенте (друга рата плаћа се приликом овере првог семестра, у фебруару следеће године).
 

ОБАВЕШТЕЊЕ

У петак, 1. јула. 2016. године са почетком у 13 часова, у Сали за седнице Факултета безбедности, одржаће се промоција монографије "Тероризам и ванредне ситуације", аутора Предрага Марића, начелника Сектора за ванредне ситуације МУП-а Републике Србије, која представља заједнички издавачки подухват Иновационог центра Факултета безбедности и реномиране издавачке куће Академска мисао. Књига је посвећена анализи упоредних искустава у борби са две највеће опасности 21. века - међународним тероризмом и елементарним непогодама, из аспекта служби за заштиту и спасавање у ванредним ситуацијама. Реч је о изврсном споју теорије и праксе, произашлом из дугогодишњег научног и стручног рада аутора. Читаоци ће имати прилику да се упознају са различитим димензијама ванредних ситуација, посматраних очима аутора, као непосредног сведока, истакнутог експерта и руководиоца и талентованог научника...

 

 
  ОБАВЕШТЕЊЕ
 

ОБАВЕШТЕЊЕ

Пријава полагања испита за студенте основних академских студија у септембарском 1 испитном року биће од 20. јуна до 01. јула 2016. године. Услов за пријаву испита је попуњавање анонимне анкете о вредновању педагошког рада наставника и сарадника на предметима које су студенти одслушали у прошлом семестру. Анкета се попуњава преко портала еСтудент и биће доступна у термину за пријаву испита у септембарском року.

Подсећамо студенте који плаћају трошкове пријављивања испита да уплате могу извршити раније како би избегли евентуална кашњења у платном промету.

 

ОБАВЕШТЕЊЕ

Полазећи од актуелне безбедносне ситуације (националне, регионалне/европске и глобалнe) коју карактеришу нове безбедносне претње  и изазови (талас тероризма, избегличка криза, све учесталије елементарне непогоде и ванредне ситуације са све озбиљнијим последицама, радикалне и екстремистичке идеје и идеологије, пораст вршњачког насиља у просветним образовно васпитним установама, несигурност у сајбер простору и др.), Факултет безбедности високо вреднује друштвени ангажман и комуникацију са медијама, стручном и широм друштвеном заједницом својих наставника и сарадника. Овај вид активности вишестрано је значајан и омогућава разумевање и  решавање ових ситуација и истовремено доприноси препознавању Факултета и његових садашњих и будућих развојних потенцијала.

Из свега изнетог, Наставно-научно веће на седници одржаној дана 10.05.2016. године доноси 

З А К Љ У Ч А К

Приликом јавног иступања и комуникацији са медијима, наставници, сарадници и други запослени Факултета дужни су да се представљају у складу са академским звањем и функцијом коју обављају на Факултету и да изричито захтевају од средстава јавног информисања да их тако представљају.

У име Факултета у јавности и средствима информисања једино иступа Декан Факултета, односно наставник, сарадник и запослени кога Декан овласти.

Наставници, сарадници и други запослени Факултета безбедности, као и представници студентских организација, слободни су да у своје лично име иступају у јавности и средствима информисања. Наставно-научно веће констатује да оваква иступања представљају искључиво личне ставове.  При томe, изношењем личних ставова не сме се нарушавати углед Факултета, запослених и студената.

За јавно иступање у просторијама Факултета и непосредној близини зграде Факултета неопходна је претходна сагласност Декана.

Све ваннаставне активности у просторијама Факултета (трибине, предавања, округли столови, радионице и др.) могу се реализовати искључиво уз сагласност продекана за наставу и благовремено се оглашавају на званичној интернет страници Факултeта.

 

ОБАВЕШТЕЊЕ

Обавештавају се студенти основних академских студија о терминима рада Студентске службе на упису нове генерације за школску 2016/17. годину:

 • од 22.06. до 26.06.2016. године пријављивање кандидата за пријемни испит;
 • од 27.06. до 03.07.2016. године полагање пријемног испита;
 • од 10.07. до 14.07.2016. године упис бруцоша.

За сва текућа питања везана за основне академске студије можете се обратити Студентској служби ван ових термина, радним данима од 10 до 13 сати.
Студенти који треба да дипломирају до 15. јула, пријављују се најкасније до 20.06.2016. године.

 

ОБАВЕШТЕЊЕ

 
 

САОПШТЕЊЕ ЗА ЈАВНОСТ НАСТАВНО-НАУЧНОГ ВЕЋА
ФАКУЛТЕТА БЕЗБЕДНОСТИ

Реагујући на скорашњу појаву анонимних, као и лажно потписаних доставки и памфлета у којима се на најгрубљи начин дискредитују и клевећу истакнути наставници и студенти Факултета безбедности, Наставно-научно веће Факултета донело је следеће саопштење:

- Свако анонимно писмо, по правилу, независно од намера оног који је то писмо написао, представља грубо кршење етичких и правних норми рада академских и других институција. Због тога Наставно-научно веће Факултета безбедности анонимна и лажно ауторизовано писма  сматра правно и морално неважећим, неприхватљивим и гнусним актима. При томе, таква „кореспонденција" је бедна и понижавајућа управо за починиоце таквих дела;

- У свим наведеним или сличним случајевима клеветања својих наставника и студената, односно  установе у целини, Факултет ће покренути одговарајући законски поступак против непознатог извршиоца и активно ће учествовати у прикупљању свих релевантних доказа. На тај начин ће и сва друга, могућа слична „спиновања" чињеница које чине непозната лица ради остваривања одређених, парцијалних интереса на Факултету, унапред бити осуђена на неуспех, док ће особе чија кривица буде законски установљена сносити пуну правну и моралну одговорност.

 
<< Početak < Prethodna 1 2 Sledeća > Kraj >>

Rezultati 1 - 10 of 13