Skip to content

Fakultet bezbednosti

Naslovna strana arrow Novosti arrow Obaveštenja

OBAVEŠTENJE

Usmeni ispit iz predmeta Engleski jezik II (kod Danijele Nejković) će se održati u četvrtak, 18.02.2016. u 13:00 sati u kabinetu nastavnik (za sve studente).

Studenti koji nisu položili pismeni, svoje radove mogu da pogledaju pre usmenog ispita.

 

OBAVEŠTENJE

Obaveštavaju se studenti i zaposleni Fakulteta bezbednosti da Fakultet, zbog obeležavanja Dana državnosti, neće raditi 15. i 16.02.2016. godine.

Prvi radni dan je sreda, 17.02.2016. godine.

 

OBAVEŠTENJE

Ispit iz Krivičnog prava zakazan za 8. februar 2016. biće održan 17. februara 2016. godine od 11 časova u kabinetu profesora.
 

OBAVEŠTENJE

U skladu sa najavom Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja u ponedeljak, 01.02.2016.godine počinje isplata studentskih kredita i stipendija.

Studentima će biti isplaćene dve rate za novembar i decembar u ukupnom iznosu 16.800 dinara.

Studenti su od ove godine, u obavezi da otvore Studentski tekući račun u UniCredit Banci, koji je besplatan, na koji će im novac biti uplaćivan.

 

OBAVEŠTENJE

Korisnici studentske stipendije i studentskog kredita su u obavezi da posete nabližu ekspozituru UniCredit Banke  i otvore strudentski tekući račun na koji će se vršiti uplate.

Korisnici studentskog kredita kojima je prvi put odobren kredit, dužni su da dostave Visokoškolskoj ustanovi na kojoj studiraju popunjen i overen Obrazac br. 6 - IZJAVA ŽIRANTA, kopiju ili očitanu ličnu kartu žiranta i menicu popunjenu prema uputstvu sa poledjine Obrasca br.  6, a u skladu sa Ugovorom o studentskom kreditu. Obrazac br. 6 - IZJAVA ŽIRANTA, može se preuzeti i odštampati sa sajta  http://studenti.unicreditbank.rs.

Za eventualna pitanja možete kontaktirati Tim za studentske i učeničke kredite i stipendije, lično u ulici Dr Milutina Ivkovića 2a u Beogradu, radnim danom u periodu od 10 do 14 sati, ili putem telefona 011 3691-057, 011 3691-015 i mejl adrese Ova adresa je zaštićena od robota. Potreban vam je Java-skripta da bi ste je videli.

 

Održavaće se u sledećim terminima:

 • vikendima u aprilu,
 • vikendima u maju i
 • svakodnevno u junu mesecu.

Kandidati se opredeljuju za jedan termin i on obuhvata fond od 50 časova, kao i proveru znanja u vidu testa na kraju pripremne nastave. 

Na prijemnom ispitu kandidati polažu test iz dva od tri ponuđena predmeta:

1. sociologija, 2. ekologija, 3. psihologija

Literatura za polaganje prijemnog ispita:

 • Sociologija, Vladimir Vuletić (za treći raz. sr.stručnih škola i četvrti raz. gimnazije), izdavač: Klett, Beograd, 2012. ili novije.
 • Ekologija i zaštita životne sredine, Ivo Savić i Veljko Terzija, (za prvi razred srednjih stručnih škola), izdavač: Zavod za udžbenike, , Beograd, izdanje 2005. ili novije.
 • Psihologija,Biljana Milojević Apostolović, Udžbenik psihologije za drugi razred gimnazije i drugi i treći razred područja rada ekonomija, pravo i administracija, izdavač: Novi Logos, Beograd, 2013.

Prijava za pohađanje pripremne nastave počeće u martu 2016. godine.

KANDIDATI SE ZA PRIPREMNU NASTAVU MOGU PRIJAVITI: 

Elektronskim putem:
na e-mail:  Ova adresa je zaštićena od robota. Potreban vam je Java-skripta da bi ste je videli.  (subject: pripremna nastava)

Poštom:
Fakultet bezbednosti
Studentski konsalting servis (pripremna nastava)
Gospodara Vučića 50

Lično:
u prizemlju Fakulteta, soba 8, od 10:00 do 13:00 časova

Za prijavljivanje je potrebno: popunjen formular i dokaz o uplati
(nepopunjen formular i primerak uplatnice mogu se dobiti slanjem zahteva za prijavnu dokumentaciju na e-mail: Ova adresa je zaštićena od robota. Potreban vam je Java-skripta da bi ste je videli. ili lično na Fakultetu)

Kontakt osoba za detaljnije informacije:

Bratislava Gogić, stručni saradnik za savetodavnu pomoć studentima
e-mail:  Ova adresa je zaštićena od robota. Potreban vam je Java-skripta da bi ste je videli.
Tel: 011/6451 843 lokal 107

 

Nastavni planovi i programi od školske 2014/15. godine:

 

NOVI STUDIJSKI PROGRAM SPECIJALISTIČKIH STRUKOVNIH STUDIJA „FORENZIKA"
(FAKULTET BEZBEDNOSTI I FAKULTET ZA FIZIČKU HEMIJU)

Fakultet bezbednosti i Fakultet za fizičku hemiju Univerziteta u Beogradu, u toku jeseni 2010. godine, pokreću zajednički studijski program specijalističkih strukovnih studija iz oblasti Forenzike.

Specijalističke strukovne studije „Forenzika" imaju za cilj osposobljavanje kadrova za obavljanje specijalitičkih poslova i zadataka u službama i institucijama bezbednosti i zaštite iz oblasti forenzičke fizičke hemije i menadžmenta u oblasti forenzike.

Specijalističke strukovne studije Forenzika su viši stupanj obrazovanja u odnosu na obrazovanje stečeno tokom osnovnih studija. One se nastavljaju na osnovne studije Fakulteta za fizičku hemiju, odnosno Fakulteta bezbednosti, ili njima srodnih fakulteta. Program specijalističkih strukovnih studija „Forenzika" možete pogledati ovde.

 

BEZBEDNOSNO OPERATIVNE VEŠTINE - BOV

Model edukacije

Baveći se analizom poslova, radnih zadataka, kao i okruženja kroz koja prolazi pripadnik službe bezbednosti, veoma se lako može doći do zaključka, da radnici sistema bezbednosti treba da poseduju i odgovarajuća specifična znanja, umeća i sposobnosti iz borilačkih sportova. Polazeći od činjenice da rad službenih lica predstavlja u najvećem broju slučajeva direktan kontakt sa građanima, a u posebnim slučajevima podrazumeva i fizičke kontakte u smislu prevencije ili represije prema pojedincu, grupi ili masi postavlja se pitanje stepena obučenosti službenika.

Kurs bezbednosno operativnih veština, može se posmatrati kao edukativni proces čiji efekti zavise od količine znanja usvojenog u 50 nastavnih časova. Navedeni kurs karakteriše veliki broj tehničkih elemenata, veliki broj njihovih varijanti i kombinacija i neiscrpan broj drugih kretanja koja se objedinjuju u različite motoričke programe i izvode sa ciljem realizovanja različitih taktičkih zamisli službenog lica. Nepredvidive i promenljive situacije sa promenom protivnika traže od službenika da bude kreativan, da u deliću sekunde modifikuje, prilagodi sebi i primeni zadati motorički program kako bi bio maksimalno efikasan i imao lice pod kontrolom.

Predviđene faze Kursa bezbednosno operativnih veština ogledaju se u osnovnoj obuci (tu spadaju osnovna kretanja, stavovi, bacanja, udarci, blokovi, čišćenja, poluge, hvatovi i zahvati), u usmerenoj obuci (tu spadaju varijante i kobinacije stavova, kretanja, bacanja, udaraca, blokova, čišćenja, poluga, hvatova i zahvata) i primenjena ili situaciona obuka (tu spada rešavanje situacionih problema kao što su odbrane i kontranapadi od naoružanog i nenaoružanog napadača, presretanja, pružanje pasivnog otpora kao i vezivanje lica lisicama i dovođenje lica), predstavljaju metodièke faze obuke sa osnovnim ciljem što uspešnijeg i efikasnijeg obavljanja predviđenih poslova i radnih zadataka.

Osnovni koncep Kursa bezbednosno operativnih veština i njegova namena zamišljena je tako da kod studenata Fakulteta bezbednosti, podstakne i inicira razmišljanja o svrsishodnosti ukupnih sadržaja nastave fakulteta, ukaže na puteve obuke, razvije adekvatna znanja za uspešno obavljanje bezbednosnih zadataka, kao i da inicira razvoj svesti o opravdanosti i nužnosti bavljenja sadržajima BOV-a.

CILj

Zaštititi sebe i druga lica od nasilja (napadi na život i telo čoveka upotrebom fizičke snage, napadi nekim hladnim oruđem ili oružjem).

SVRHA

 • osposobiti sebe Bezbednosno operativnim veštinama do nivoa upotrebljivosti;
 • ulazak u sportsku formu;
 • poboljšanje i održavanje zdravstvenog statusa;
 • poboljšanje funkcionalnih sposobnosti organizma;
 • otpornost na stresne situacije;
 • socijalizacija.

PREDAVAČ                
glavni policijski inspektor   
prof. dr Aleksandar Ðorđević


Klik na link: ON-LINE prijava  


 

 

 

BOV Demo tim 

BOV-FB  

Poštovani studenti,

Od 12 najboljih studenata prve i druge grupe BOV-a formirali smo „Demo tim" - Bezbednosno operativnih veština - Fakulteta bezbednosti koji će  reprezentovati FB na III Humanitarnom simpozijumu borilačkih veština i borilačkih sportova 27.03.2010. godine u Hali sportova gde nastupaju i pripadnici MUP-a Republike Srbije (Žandarmerija i Specijalna antiteroristička jedinica), kao i na VI Sport festu koji se održava na Adi ciganliji 05. i 06. juna 2010. godine.

S tim u vezi, svakog ponedeljka u vremenu od 15:00 do 16:30 časova u učionici broj 1. Fakulteta bezbednosti održavaće se video prezentacija javnih demonstracija borilačkih sportova i retrospektiva svega što su do sada studenti na obuci BOV-a prošli, kao i snimci sa svih javnih prezentacija pomenutih jedinica MUP-a i Vojske Srbije.

Pozivamo sve zainteresovane studente da dođu i bliže se upoznaju sa Programom bezbednosno operativnih veština.

S poštovanjem,

PREDAVAČ              
glavni policijski inspektor   
prof. dr Aleksandar Đorđević

 
<< Početak < Prethodna 1 2 Sledeća > Kraj >>

Rezultati 1 - 10 of 12