Skip to content

Fakultet bezbednosti

Naslovna strana arrow Novosti arrow Obaveštenja

OBAVEŠTENJE

Studenti osnovnih akademskih studija koji su položili sve ispite mogu da predaju diplomske radove do 12.juna 2015. godine.

Posle ovog datuma diplomski radovi se neće primati zbog prijemnog ispita i upisa nove generacije studenata.

Studenstska služba

 

OBAVEŠTENJE

Mole se studenti četvrte godine na Smeru ljudski resursi da pogledaju tabelu (PDF file, 86KB) koja se odnosi na stručnu praksu i da pošalju eventualne izmene i dopune spiska (svoje podatke ukoliko ih nema u tabeli; obaveštenja da je neko od studenata samostalno pronašao gde ce obaviti praksu; obaveštenja da je neko od studenata u radnom odnosu, pa nije u obavezi da obalja praksu).

Izmene i dopune podataka u tabeli potrebno je izvršiti slanjem mejla prof. Kešetoviću ( Ova adresa je zaštićena od robota. Potreban vam je Java-skripta da bi ste je videli. ) sa naslovom PRAKSA - ispravka tabele.

Mole se studenti da u utorak, 28.4.2015. godine dođu na sastanak u 13 sati radi definitivnog dogovora o praksi.

 

OBAVEŠTENJE

Krajnji rok prijavljivanja studenata četvrte godine na smeru Studije bezbednosti za stručnu praksu je petak, 24.4.2015. godine do 15 časova na mejl adresu Ova adresa je zaštićena od robota. Potreban vam je Java-skripta da bi ste je videli. . Podaci koje treba da dostave u prijavnom mejlu su: ime, prezime, broj indeksa, JMBG, broj lične karte, broj telefona i kontakt email adresa.

U ponedeljak, 27.4. u 15:30 časova u sali 4 održaće se sastanak u vezi stručne prakse za. PRISUSTVO JE OBAVEZNO za sve studente koji planiraju da obavljaju praksu u maju mesecu.

Takođe, studenti koji su samostalno pronašli organizaciju u kojoj će obavljati stručnu praksu, treba da se prijave do petka na mejl Kristine Radojević i moraju OBAVEZNO da prisustvuju sastanku u gore pomenutom terminu.

 

OBAVEŠTENJE

Korisnici studentskih kredita za školsku 2014/15. godinu čekove za mart i april mogu podići uz ličnu kartu i indeks u Studentskoj službi kod referenta Suzane Radenković od  21.04.2015. godine.

Korisnici studentskih stipendija isplatu mogu realizovati uz ličnu kartu na šalterima Unikredit banke.

                                                                         Studentska služba

 
 

Održavaće se u sledećim terminima:

Kandidati se opredeljuju za jedan termin i on obuhvata fond od 50 časova, kao i proveru znanja u vidu testa na kraju pripremne nastave. Cena pohađanja jednog termina pripremne nastave je 19.800 dinara.

Prijava za pripremnu nastavu je do 7 maja 2015. godine.

Na prijemnom ispitu kandidati polažu test iz dva od tri ponuđena predmeta:

1. sociologija, 2. ekologija, 3. psihologija

Literatura za polaganje prijemnog ispita:

  • Sociologija, Vladimir Vuletić (za treći raz. sr.stručnih škola i četvrti raz. gimnazije), Izdavač: Klett, izdanje 2012.
  • Ekologija i zaštita životne sredine, Ivo Savić i Veljko Terzija, (za prvi razred srednjih stručnih škola), Izdavač: Zavod za udžbenike, izdanje 2005. ili novije
  • Psihologija,Nikola Rot i Slavoljub Radonjić, (za drugi razred gimnazije), Izdavač: Zavod za udžbenike, izdanje 1995. ili novije

 

KANDIDATI SE ZA PRIPREMNU NASTAVU MOGU PRIJAVITI: 

Elektronskim putem:
na e-mail:  Ova adresa je zaštićena od robota. Potreban vam je Java-skripta da bi ste je videli.  (subject: pripremna nastava)

Poštom:
Fakultet bezbednosti
Studentski konsalting servis (pripremna nastava)
Gospodara Vučića 50

Lično:
u prizemlju Fakulteta, soba 8, od 10:00 do 13:00 časova

Za prijavljivanje je potrebno: popunjen formular (DOC file, 43KB)   i dokaz o uplati ( primerak uplatnice, PDF file, 52KB)

(nepopunjen formular i primerak uplatnice mogu se dobiti slanjem zahteva za prijavnu dokumentaciju na e-mail: Ova adresa je zaštićena od robota. Potreban vam je Java-skripta da bi ste je videli. , preuzimanjem sa sajta Fakulteta (Formular, DOC file, 43KB i primerak uplatnice PDF file, 52KB , ili lično na Fakultetu)

Kontakt osoba za detaljnije informacije:

Bratislava Gogić, stručni saradnik
e-mailil:  Ova adresa je zaštićena od robota. Potreban vam je Java-skripta da bi ste je videli.
Tel: 011/6451 843 lokal 107
Mob.tel: 062/188 65 62

 

Nastavni planovi i programi od školske 2014-15. godine:

 

NOVI STUDIJSKI PROGRAM SPECIJALISTIČKIH STRUKOVNIH STUDIJA „FORENZIKA"
(FAKULTET BEZBEDNOSTI I FAKULTET ZA FIZIČKU HEMIJU)

Fakultet bezbednosti i Fakultet za fizičku hemiju Univerziteta u Beogradu, u toku jeseni 2010. godine, pokreću zajednički studijski program specijalističkih strukovnih studija iz oblasti Forenzike.

Specijalističke strukovne studije „Forenzika" imaju za cilj osposobljavanje kadrova za obavljanje specijalitičkih poslova i zadataka u službama i institucijama bezbednosti i zaštite iz oblasti forenzičke fizičke hemije i menadžmenta u oblasti forenzike.

Specijalističke strukovne studije Forenzika su viši stupanj obrazovanja u odnosu na obrazovanje stečeno tokom osnovnih studija. One se nastavljaju na osnovne studije Fakulteta za fizičku hemiju, odnosno Fakulteta bezbednosti, ili njima srodnih fakulteta. Program specijalističkih strukovnih studija „Forenzika" možete pogledati ovde.

 

BEZBEDNOSNO OPERATIVNE VEŠTINE - BOV

Model edukacije

Baveći se analizom poslova, radnih zadataka, kao i okruženja kroz koja prolazi pripadnik službe bezbednosti, veoma se lako može doći do zaključka, da radnici sistema bezbednosti treba da poseduju i odgovarajuća specifična znanja, umeća i sposobnosti iz borilačkih sportova. Polazeći od činjenice da rad službenih lica predstavlja u najvećem broju slučajeva direktan kontakt sa građanima, a u posebnim slučajevima podrazumeva i fizičke kontakte u smislu prevencije ili represije prema pojedincu, grupi ili masi postavlja se pitanje stepena obučenosti službenika.

Kurs bezbednosno operativnih veština, može se posmatrati kao edukativni proces čiji efekti zavise od količine znanja usvojenog u 50 nastavnih časova. Navedeni kurs karakteriše veliki broj tehničkih elemenata, veliki broj njihovih varijanti i kombinacija i neiscrpan broj drugih kretanja koja se objedinjuju u različite motoričke programe i izvode sa ciljem realizovanja različitih taktičkih zamisli službenog lica. Nepredvidive i promenljive situacije sa promenom protivnika traže od službenika da bude kreativan, da u deliću sekunde modifikuje, prilagodi sebi i primeni zadati motorički program kako bi bio maksimalno efikasan i imao lice pod kontrolom.

Predviđene faze Kursa bezbednosno operativnih veština ogledaju se u osnovnoj obuci (tu spadaju osnovna kretanja, stavovi, bacanja, udarci, blokovi, čišćenja, poluge, hvatovi i zahvati), u usmerenoj obuci (tu spadaju varijante i kobinacije stavova, kretanja, bacanja, udaraca, blokova, čišćenja, poluga, hvatova i zahvata) i primenjena ili situaciona obuka (tu spada rešavanje situacionih problema kao što su odbrane i kontranapadi od naoružanog i nenaoružanog napadača, presretanja, pružanje pasivnog otpora kao i vezivanje lica lisicama i dovođenje lica), predstavljaju metodièke faze obuke sa osnovnim ciljem što uspešnijeg i efikasnijeg obavljanja predviđenih poslova i radnih zadataka.

Osnovni koncep Kursa bezbednosno operativnih veština i njegova namena zamišljena je tako da kod studenata Fakulteta bezbednosti, podstakne i inicira razmišljanja o svrsishodnosti ukupnih sadržaja nastave fakulteta, ukaže na puteve obuke, razvije adekvatna znanja za uspešno obavljanje bezbednosnih zadataka, kao i da inicira razvoj svesti o opravdanosti i nužnosti bavljenja sadržajima BOV-a.

CILj

Zaštititi sebe i druga lica od nasilja (napadi na život i telo čoveka upotrebom fizičke snage, napadi nekim hladnim oruđem ili oružjem).

SVRHA

  • osposobiti sebe Bezbednosno operativnim veštinama do nivoa upotrebljivosti;
  • ulazak u sportsku formu;
  • poboljšanje i održavanje zdravstvenog statusa;
  • poboljšanje funkcionalnih sposobnosti organizma;
  • otpornost na stresne situacije;
  • socijalizacija.

PREDAVAČ                
glavni policijski inspektor   
prof. dr Aleksandar Ðorđević


Klik na link: ON-LINE prijava  


 

 

 

BOV Demo tim 

BOV-FB  

Poštovani studenti,

Od 12 najboljih studenata prve i druge grupe BOV-a formirali smo „Demo tim" - Bezbednosno operativnih veština - Fakulteta bezbednosti koji će  reprezentovati FB na III Humanitarnom simpozijumu borilačkih veština i borilačkih sportova 27.03.2010. godine u Hali sportova gde nastupaju i pripadnici MUP-a Republike Srbije (Žandarmerija i Specijalna antiteroristička jedinica), kao i na VI Sport festu koji se održava na Adi ciganliji 05. i 06. juna 2010. godine.

S tim u vezi, svakog ponedeljka u vremenu od 15:00 do 16:30 časova u učionici broj 1. Fakulteta bezbednosti održavaće se video prezentacija javnih demonstracija borilačkih sportova i retrospektiva svega što su do sada studenti na obuci BOV-a prošli, kao i snimci sa svih javnih prezentacija pomenutih jedinica MUP-a i Vojske Srbije.

Pozivamo sve zainteresovane studente da dođu i bliže se upoznaju sa Programom bezbednosno operativnih veština.

S poštovanjem,

PREDAVAČ              
glavni policijski inspektor   
prof. dr Aleksandar Đorđević

 
<< Početak < Prethodna 1 2 Sledeća > Kraj >>

Rezultati 1 - 10 of 12