Skip to content

Fakultet bezbednosti

Стручна пракса
Стручна пракса - Српско руски хуманитарни центар
Дана 13.12.2017. године реализована је стручна пракса студената мастер студијског програма "Управљање ризицима од елементарних и других непогода" у Српско-руском хуманитарном центру у Нишу. 
 
1-Prva slika 2-Druga slika
 
Споменути Центар активно спроводи различите активности у вези обуке и припреме стручњака из области ванредних ситуација, користећи за то могућности високих образовних установа МЧС-а Русије, а пре свега, Санктпетербуршки Универзитет Државне ватрогасне службе.
 
3-Treca slika 4-Cetvrta slika
 
Центар је препознат као свеобухватна међународна структура која обезбеђује суделовање и пружање помоћи у ванредним ситуацијама свим заинтересованим државама Балканског региона. Испред Центра, студентима се обратио директор Бојан Гламочлија (Србија) и кодиректор Виктор П. Гуљевич (Русија), а испред Факултета безбедности шеф Катедре студија цивилне заштите и заштите животне средине проф. др Владимир Р. Јаковљевић.
 
5-Peta slika 6-Sesta slika
 
Након кратке презентације о надлежностима и функцијама СРХЦ, студенти су имали прилику да у склопу показно-методских вежби прођу одређене кратке обуке у погледу коришћења специјализованих алата за отклањање последица саобраћајних незгода, као и спасавања на неприступачним теренима (вештачка стена). Поред тога, студентима је презентован рад оперативно командног центра за управљање ризицима у ванредним ситуацијама. Поред шефа Катедре проф. др Владимира Јаковљевића, стручној пракси су присуствовали проф. др Мирослав Младеновић, проф. др Јасмина Гачић, проф. др Ивица Ђорђевић, др Зоран Чворовић и доц. др Владимир М. Цветковић, као и шеф студентске службе Горан Самјоловски. По завршетку вежби, студенти су истакли огромно интересовање за њиховим даљим обучавањем из области поступања у ванредним ситуацијама.
 
7-Sedma slika
 
Студенте примио Марко Ђурић, дир. Канцеларије за КиМ

Директор Канцеларије за Косово и Метохију Марко Ђурић примио је данас студенте Факултета безбедности Универзитета у Београду који ће у наредном периоду обављати стручну праксу у тој канцеларији.

Из Канцеларије за КиМ је саопштено да је пракса организована с циљем да се студенти основних студија факултета упознају са њеним делокругом рада, општим правилима рада државне администрације, као и са проблемима и безбедносним изазовима на територији јужне покрајине.

1
 2
 3  4